Idą święta Wielkiej Nocy, a Ty już myślisz o jajach z majonezem, faszerowanych, żurku, mazurku i babce wielkanocnej? Co roku to samo na talerzu... Może warto coś zmienić? Daj się uwieść świątecznej kuchni Ani Starmach i zaskocz gości niepowtarzalnym, wielkanocnym menu.
Jak przygotować smakowite dania nie spędzając całej Wielkanocy w kuchni? Co zrobić, żeby sprostać wymaganiom rodziny, kiedy kompletnie nie ma się smykałki do pichcenia? A święta zobowiązują...
Nie martwcie się! Anna Starmach, jurorka programu „Masterchef” i prowadząca „Pyszne 25” podejmie wyzwanie i pokaże, jak poradzić sobie w kuchni w ten świąteczny czas. Odkryje tajniki tradycyjnych polskich receptur, oraz podpowie jak szybko i niedrogo przygotować wariacje na temat klasycznych potraw wielkanocnych.
Nie zabraknie także ciekawych kulinarnych anegdotek. Czy w Wielką Niedzielę Ślązacy stawiają to samo na stole co poznaniacy? Co było pierwsze: kura czy jajo wielkanocne?
Ania Starmach na planie programu "Pyszna Wielkanoc"
Wielkanoc z Anną Starmach bez wątpienia będzie pyszna!
OPISY ODCINKÓW Z SEZONU WIOSNA 2013:
PRZEPISY:
Baba, żurek i kaczka - odc. 1 >
Mazurek, zupa chrzanowa i królik - odc. 2 >
Pasztet, schab i makowiec - odc. 3 >
Ciasto francuskie z farszem mięsnym, pasta jajeczna i sernik - odc. 4 >