„Szczypta smaku” to program dla tych, dla których przyjemność wiąże się z jedzeniem i odwrotnie. Prowadzące program Olga Kwiecińska i Agata Ziemnicka udowodnią, że przyrządzenie smacznych dań nie wymaga ani niezwykłych talentów kulinarnych, ani ogromnej ilości czasu.
Olga Kwiecińska – niezwykle zapracowana mama, nie wyobraża sobie dnia bez przygotowania chociażby jednego smacznego posiłku. Zapchany kalendarz oraz wieczny pośpiech zmusiły Olgę do poszukiwania patentów i trików na ułatwianie sobie kuchennych prac. W swoich przepisach udowadnia, że szybko i prosto może też znaczyć przepysznie.
Agata Ziemnicka – dietetyczka i psycholożka, zakręcona na punkcie zdrowego odżywiania, kolendry i... czekolady. Kocha gotować i twierdzi, że wyłącznie smaczne jedzenie jest w stanie odchudzić, pomóc zdrowiu, utrzymać świetną formę i urodę. W programie odpowiedzialna jest za rozsądne podejście do diety. Jej zasługą jest to, że prezentowane przepisy są nie tylko pyszne, ale też dietetyczne.
W nowej serii programu prowadzące program podpowiedzą, jak radzić sobie z kryzysem w kuchni oraz jak banalne naleśniki zamienić w wyszukane danie. Przygotują smaczne prezenty, które przyjemnie połechcą kubki smakowe gości, a brzuszkom dzieci sprawią ogromną frajdę. Zdradzą hit ostatnich miesięcy, czyli przepis na wege burgera i zachęcą do jednego bezmięsnego dnia w tygodniu. Przygotują piknikowy koszyk pełen przysmaków z wytrawnym, rustykalnym tortem na czele. Podpowiedzą też, co jeść, gdy uprawia się sport i opowiedzą, co jedzą bohaterowie ich ulubionych filmów. Będzie pysznie! Bo czym byłoby życie bez smakołyków? Byłoby pewnie nudne i bezbarwne... Dlatego warto przyprawić je „Szczyptą smaku"!
ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO SEZONU:
odc. 1 - Pocztówka z wakacji >
odc. 3 - Sportowe dziewczyny >
odc. 7 - Poniedziałki bez mięsa >
OPIS SEZONU WIOSNA 2013
Nie wiecie jak zaskoczyć teściową na rodzinnym obiedzie? Co przygotować na romantyczną kolację we dwoje? Olga Kwiecińska i Agata Ziemnicka wywołały już niejedną rewolucję na talerzu. W nowym programie zachęcają widzów do eksperymentowania w kuchni i poszukiwania nowych smaków.
Olga Kwiecińska do perfekcji opanowała podstawy gotowania i kuchenne triki. Agata Ziemnicka jest dietetyczką z pasją, która bez wytchnienia wynajduje różne sposoby na to, żeby było zdrowo i smacznie. To właśnie one dwie nadają smak nowemu programowi TVN Style.
Gotują nowoczesne i lekkie potrawy wzorując się nie tylko na kuchni tradycyjnej. Każdy odcinek jest pełen inspiracji z innego zakątka świata. Olga i Agata sprawdzą, jak gotują prawdziwe włoskie mammy oraz zaserwują tradycyjne francuskie pyszności. Nie zabraknie też fantazyjnych słodkości...
Gotowanie ze „Szczyptą smaku” jest łatwe, przyjemne i zdrowe. Prowadzące udowodnią, że przyrządzenie fantastycznych dań nie wymaga niezwykłych umiejętności i ogromnej ilości czasu.
"Szczypta smaku"
Co przygotować szybki lunch? Jak zachwycić rodzinę niezwykłymi kanapkami? To nie wszystko! Według Agaty i Olgi nowoczesna kuchnia jest przede wszystkim zdrowa. Prowadzące wezmą pod lupę każdy składnik i odkryją, jaki ma wpływ na nasze samopoczucie. Pokażą jak zastąpić te niezdrowe produkty, bardziej wartościowymi.
Jedno jest pewne! Agata i Olga nieźle namieszają!
OPISY ODCINKÓW Z SEZONU WIOSNA 2013:
PRZEPISY:
FRANCUSKIE INSPIRACJE, ODC. 4 >
SŁODKOŚCI Z PIEKARNIKA, ODC. 8 >