W kolejnym odcinku „Wiem, co jem” otworzymy puszkę… oby nie Pandory. Tyrolska, wojskowa, turystyczna, mięsna, z fasolką, z owocami. Katarzyna Bosacka zdradzi, które konserwy i dlaczego wypadły najgorzej w kontroli Inspekcji Handlowej. Jak powinna wyglądać zawartość dobrej konserwy, a co nie powinno znaleźć się w jej składzie? Czy konserwanty w konserwach są potrzebne? Czy to prawda, że warzywa z puszki są mało wartościowe? Obejrzyjcie koniecznie!
A w „Wiem, co kupuję” tyle słońca w całym mieście, czyli jak wybrać okulary przeciwsłoneczne. Połowa z nas używa okularów przeciwsłonecznych, żeby chronić oczy. Inni traktują je, jako idealną opaskę na włosy. Kupując okulary w sklepie spożywczym lub bazarze wiele ryzykujemy. Czy nalepka „z filtrem” gwarantuje jakość? Czy okulary bez filtra też chronią nasze oczy? Zobaczcie, co na to Kasia Bosacka! Zapraszamy!
EMISJA 12. odcinka "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" w niedzielę 18 sierpnia o godz. 10:45.
Powtórki odcinka:
niedziela, 18 sierpnia, 20:50
środa, 21 sierpnia, 22:00
piątek, 23 sierpnia, 16:10
sobota, 24 sierpnia, 8:45