W 14. odcinku "Jestem z Polski" poznamy 38-letnią Kingę z Chełma, która od dekady mieszka we Francji, w malowniczym regionie Nowa Akwitania. Jak wygląda jej codzienność?
W 13. odcinku "Jestem z Polski" poznamy 37-letnią Sylwię z Poznania, która od 7 lat mieszka w portugalskim Peniche – dawnej wiosce rybackiej, a dziś światowej stolicy surfingu. Bohaterka wybrała życie zupełnie inne niż większość – zamiast domu ma kampera o powierzchni zaledwie 8 m², w którym mieszka i pracuje, organizując wyprawy kamperowe dla kobiet. Jak wygląda jej codzienność?
"Ugotowani" wrócili w pełnej krasie! W sobotę 30 sierpnia na antenie TVN wyemitowano premierowy odcinek nowego sezonu. Powrót kultowego kulinarnego show spotkał się z bardzo ciepłym przyjęciem, przedstawiając nowe osoby, spotkania, dania i humor w znanej i lubianej formie. Przeoczyłeś premierę i chcesz nadrobić zaległości? Poniżej znajdziesz instrukcję, gdzie i kiedy oglądać powtórki nowych odcinków.
Po pięciu latach powraca duet najbardziej rozpoznawalnych i charyzmatycznych fryzjerów w Polsce, a wraz z nimi ulubiony format widzów TVN: "Ostre cięcie"! Już teraz szukamy właścicieli salonów fryzjerskich, którzy potrzebują wsparcia naszych ekspertów
W centrum miasteczka Witnica - restaurację wraz z hotelem o tej samej nazwie przejęło małżeństwo - Kamila i Patryk. Niestety, prowadzenie biznesu okazało się niełatwą sprawą dla raczkującej w tym temacie pary. Mimo że w hotelu byli goście, sala restauracyjna świeciła pustkami. Kamila zaczęła także chorować i przeszła zawał serca. Do ciężkiej walki o swoje marzenia kobieta zdecydowała się zaprosić Magdę Gessler. Czy restauratorce udało się postawić biznes na nogi?
Choć swetry to ciepłe, puszyste oraz niewymagające prasowania części garderoby, będące ulubieńcami wielu z nas w chłodniejsze dni - ilość miejsca, jakie zajmują w szafie, potrafi spędzać sen z powiek. Jak uporać się z nimi tak, aby utrzymać porządek, oszczędzić miejsce i przedłużyć życie królów zimowej garderoby? Pięć sprawdzonych sposobów na składanie i przechowywanie swetrów - na swoim instagramowym profilu zaprezentowała Architekt Porządku.
Magda, wspierana przez męża Piotra i córkę Aleksandrę, jest w Mielcu właścicielką restauracji „Vis a Vis”. Spełnienie tego marzenia miało bardzo wysoką cenę. Małżonkowie sprzedali dom i zamieszkali u córki. Tymczasem trzy miesiące po otwarciu restauracji przyszła pandemia, a potem jeszcze wojna oraz inflacja. Gastronomiczny biznes, zamiast oczekiwanych zysków, przynosił same straty. Czy ich gość specjalny - Magda Gessler - zabrała restauratorów z piekła długów do nieba sukcesu?
Przed zagranicznym urlopem warto zadbać o kilka kluczowych kwestii. Oprócz przygotowania odpowiednich dokumentów czy wykupienia podróżnego ubezpieczenia, dobrze jest dowiedzieć się więcej na temat lokalnej waluty, dostępu do Internetu lub najpopularniejszych atrakcji danego miejsca. Bohaterowie "Pojedynku na podróże" udzielili widzom programu wielu przydatnych porad. Przypomnijcie sobie najważniejsze z nich.
Po pięciu latach powraca duet najbardziej rozpoznawalnych i charyzmatycznych fryzjerów w Polsce, a wraz z nimi ulubiony format widzów TVN: "Ostre cięcie"!
Lokal w Biedrusku od zawsze był marzeniem Roberta, niestety marzenie zamieniło się w nieustającą walkę o gościa, którego i tak nie ma. Brak klientów powodował, że właściciele przez cały czas dokładali do interesu. Niestety, długi zaczęli spłacać kolejnymi pożyczkami, co spowodowało, że Robert podjął decyzję o zamknięciu lokalu. Agata postanowiła się nie poddawać i w tajemnicy przed Robertem napisała prośbę o pomoc do Magdy Gessler. Czy restauratorce udało się przechylić szalę zwycięstwa w stronę "Czterech Pancernych"?
Odkrywanie i doświadczanie kuchni danego regionu to jedna z form poznawania kultury oraz historii odwiedzanego miejsca. Przed zagraniczną wyprawą warto przygotować się i dowiedzieć, z jakich potraw słynie konkretne państwo. O lokalnych przysmakach w "Jestem z Polski" opowiedziały bohaterki programu. Na co zwróciły uwagę?
"Jani Sushi", podobnie jak Tarnów, ma swoją kilkunastoletnią historię. Jej przyczynkiem był były właściciel Janusz, zwany Janim. Jani nadal pracuje w lokalu, ale ponieważ zbankrutował i musiał ogłosić upadłość konsumencką, widmo zniknięcia restauracji z mapy miasta, póki co, oddaliła Ania, obecna partnerka Janiego, która postanowiła to miejsce uratować. Jani był absolutnie przekonany o unikalnym smaku i jakości sushi, które oferował gościom. Zatem dlaczego lokal upadał? Magda Gessler musiała sięgnąć po pałeczki!
Są pyszne, chrupiące i możliwe do zaserwowania na wiele różnych sposobów. Smażone lub pieczone ziemniaki to przysmak, który doskonale sprawdzi się na wakacyjnych przyjęciach. Jak zaskoczyć gości kreatywną formą ich podania? Zainspirujcie się pomysłami z programów TVN Style.
Damian i Paweł nie mieli żadnego doświadczenia w prowadzeniu restauracji, a w ich nowym "Barze Pierożek" nikt nie chciał zbyt długo pracować. Mężczyźni szczerze stwierdzili, że przez ich niewiedzę i sposób prowadzenia biznesu wiele osób zniechęciło się do baru oraz o nim zapomniało. Atmosfera stała się bardzo nerwowa. Na pomoc wezwana została Magda Gessler.
Choć aranżacja wnętrz w domach lub mieszkaniach zależy głównie od preferencji użytkowników, określanie układu pomieszczeń, rozmieszczanie mebli i dodatków oraz wybieranie materiałów, wpływających na wygląd i funkcjonalność całości - bywa charakterystyczne dla poszczególnych krajów. O różnicach pomiędzy nieruchomościami za granicą opowiedziały bohaterki programu "Jestem z Polski".
Aby usprawnić wykonywanie codziennych czynności, a także poprawić komfort życia - w swoich programach prowadzący TVN Style dzielą się z widzami wieloma przydatnymi poradami. Nadszedł czas, by przypomnieć sobie kilka ich najsprytniejszych patentów, ułatwiających domowe życie.
Upalne, letnie dni nawet na moment nie spowalniają Michała Cessanisa. Prowadzący "Do zobaczenia" w ostatnim czasie przebywa nad Bałtykiem, gdzie nagrywa wakacyjne odcinki swojego programu. Na swoim instagramowym profilu podróżnik zdecydował się pokazać, ile zapłacił za danie obiadowe, które zamówił w jednej z nadbałtyckich knajp. Ta kwota zaskakuje!