W siódmym odcinku „Wiem, co jem” o największej podróżniczce, czyli żywności. Wydaje nam się, że Polska to kraj zdrowej, lokalnej żywności, a tymczasem ziemniaki są z Maroka, pomidory z Kostaryki, czosnek z Chin, a cebula z Egiptu… Importujemy coraz więcej! A ekolodzy mówią, że dystans, który maksymalnie powinna pokonywać żywność to 100 km.Czy ktoś bada te produkty? Jakim zabiegom poddaje się je zanim ruszą w podróż? Czy to prawda, że banany dojrzewają w gazie? Jak podróż wpływa na zawartość witamin i cenę? Sprawdźcie z Katarzyną Bosacką, czy tak naprawdę wiecie, skąd kupujecie…
A w „Wiem, co kupuję” będzie o kożuszkach naturalnych, czyli akcja depilacja. 30 procent Polek w ogóle nie depiluje ciała, bo nie może wytrzymać bólu. Jak walczyć z niechcianym owłosieniem i czy to musi dużo kosztować? Czy kremy do depilacji są bezpieczne dla naszej skóry? Co jest w ich składzie, że potrafią rozpuścić nawet włos? Jakie funkcje depilatora są przydane, a które są tylko kosztownym bajerem? Zapraszamy!
EMISJA siódemgo odcinka "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" w niedzielę 14 lipca o godz. 10:45.
Powtórki odcinka:
niedziela, 14 lipca, 20:45
środa, 17 lipca, 22:00
piątek, 19 lipca, 16:55