Są smaczne, łatwo dostępne i tanie, a tym samym uwielbiane przez wielu na całym świecie. Od kilkudziesięciu lat ich fenomen nieprzerwanie trwa. Określane są mianem fast foodów, a od niedawna nazywa się je także śmieciowym jedzeniem. Dlaczego? Fast food to prosta droga nie tylko do otyłości, ale także poważnych chorób.
Kasia Bosacka w nowym programie „Co nas truje" odpowie na pytanie jakie negatywne skutki może wyrządzić jedzenie ubóstwianych przez świat fast foodów. Prowadząca spotka się z ekspertami wszelakich dziedzin. Porozmawia między innymi z kardiologiem, technologiem żywności czy neurologiem. Weźmie udział w wielu eksperymentach, przeprowadzi sondy uliczne. Wszystko po to, aby odpowiedzieć na pytanie: czy fast food truje?
PREMIERA pierwszego odcinka "Co nas truje" w niedzielę 18 marca o godz. 11:30.
Powtórki odcinka:
niedziela, 18 marca, 19:30
wtorek, 20 marca, 21:40
czwartek, 22 marca, 17:10
sobota, 24 marca, 8:35
Za możliwość przeprowadzenia rozmów ze specjalistami dziękujemy Klinice Krajewski w Warszawie.
Badania wytrzymałościowe bohaterki zostały przeprowadzone w Centrum Ortopedii i Rehabilitacji ENEL-SPORT w Warszawie. Serdecznie dziękujemy!
Jesteśmy wdzięczni warszawskiej Hali Mirowskiej za możliwość zrealizowania materiału.
Część doświadczeń zrealizowaliśmy w laboratorium badawczym JARS. Dziękujemy!
Za opiekę i porady kosmetologiczne jesteśmy niezmiernie wdzięczni Mea Clinic w Warszawie.