"Gwiazdy od kuchni": Ewa Gawryluk

Gwiazdy od kuchni
Gwiazdy od kuchni

Kolejny gość „Gwiazd od kuchni" w pracy przybiera różne role czy to na planie serialu, czy w teatrze. W domu zaś najlepiej czuje się w fartuszku. Ewa Gawryluk uwielbia kombinować w kuchni, tworzyć swoje własne przepisy. Domownicy uwielbiają jej kuchnię, a córka namawia ją nawet do napisania książki kucharskiej. Co na to Ewa? Aktorka swoimi kucharskimi umiejętnościami postanowiła najpierw pochwalić się Kasi Bosackiej.

Jak na prawdziwą gospodynię przystało, Ewa ma kilka swoich popisowych dań. Jednym z nich jest babka ziemniaczana. Tradycyjnie wykonuje się ją z dużą ilością boczku. Ewa nieco zmodyfikuje przepis i tłusty boczek zastąpi piersią z kurczaka. Do babki ziemniaczanej doda sos tzatziki.

Następnie przyjdzie pora na deser. Przepisów na szarlotkę jest mnóstwo. Jednak ten Ewy Gawryluk jest szybki i bardzo prosty w wykonaniu! Ważna są jedynie proporcje i precyzja. Na koniec Kasia przygotuje niespodziankę. Największym marzeniem Ewy było zjedzenie.... homara! Prowadząca krok po kroku pokaże jak go przyrządzić, a następnie skonsumować.

PREMIERA siódmego odcinka "Gwiazd od kuchni" w sobotę 14 kwietnia o godz. 18:15.

Powtórki odcinka:

wtorek, 17 kwietnia, 14:10

środa, 18 kwietnia, 7:50

czwartek, 19 kwietnia, 16:40

sobota, 21 kwietnia, 9:20

Serdecznie dziękujemy marce Dondé za możliwość serwowania dań na ich unikalnych naczyniach.

Jesteśmy wdzięczni firmie Le Duvel za możliwość korzystania z produktów marki Visions.

Dziękujemy firmie TOM-GAST za możliwość gotowania w garnkach marki De Buyer.

Klinice estetycznej Mea Clinic jesteśmy wdzięczni za pomoc w realizacji programu.

podziel się:

Pozostałe wiadomości