Zawodowo zajmuje się sportem, a prywatnie macierzyństwem. Jest mistrzynią i rekordzistką Polski w skoku o tyczce, rekordzistką Europy, trzykrotną medalistką mistrzostw świata. O jej sportowych trofeach można by było mówić bez końca. Czy takimi samymi sukcesami może pochwalić się w kuchni? Monika Pyrek opowie nie tylko o swoich sportowych podbojach, ale także zdradzi kilka kulinarnych tajemnic. A więc co najchętniej gotuje nasza lekkoatletka?
Jednym z jej ulubionych dań jest kaczka. Monika podaje ją z kaszą pęczak oraz warzywnym dodatkiem. Kaczka a'la Monika najlepiej smakuje z selerem naciowym oraz burakami. Niebanalnym składnikiem okażą się czarne oliwki i kapary.
Przyrządzenie drugiej potrawy zajmie dziewczynom zaledwie kilka minut. Monika zaproponuje przepyszne awokado z pomidorami i smażonym boczkiem!
Wszystko smaczne, ale to deser okaże się prawdziwym hitem. Podobno Monika ma kilka swoich słabości. Jedną z nich są żelki. Kasia pokaże jak je zrobić samemu w domu. Do ich wykonania wystarczy mieć tylko trzy składniki. Przepis Kasi jest szybki, smaczny i przede wszystkim zdrowy!
PREMIERA czwartego odcinka "Gwiazd od kuchni" w sobotę 24 marca o godz. 18:15.
Powtórki odcinka:
wtorek, 27 marca, 14:25
środa, 28 marca, 7:50
czwartek, 29 marca, 14:20
sobota, 31 marca, 9:20
PODZIĘKOWANIA:
Serdecznie dziękujemy marce Dondé za możliwość serwowania dań na ich unikalnych naczyniach.
Jesteśmy wdzięczni firmie Le Duvel za możliwość korzystania z produktów marki Visions.
Dziękujemy firmie TOM-GAST za możliwość gotowania w garnkach marki De Buyer.
Klinice estetycznej Mea Clinic jesteśmy wdzięczni za pomoc w realizacji programu.