Jagnięcina i górskie owoce w "Pascalu po polsku"

Osada Czorsztyn
Zwiastun 8. odc. "Pascala po polsku"
Pascal Brodnicki od lat zabiera nas w kulinarne podróże po całym świecie, tym razem odsłoni przed nami smaki Polski!

ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >

Czy polskie góry kojarzą się jedynie z Zakopanem, oscypkiem i góralskimi przyśpiewkami? Pascal odkryje przed nami nowe oblicze gór. Zaprosi nas w piękne Pieniny. Zapierające dech w piersiach krajobrazy, fantastyczne owoce górskie i wyśmienita jagnięcina, to wszystko zobaczycie w kolejnym odcinku naszego programu.

Propozycja Pascala na początek to bliskowschodni akcent w polskich górach - tagine, czyli gulasz z jagnięciny z morelami, miodem i rozmarynem. Następnie fantastyczny suflet serowy podany z sałatą z żurawinowym dressingiem. A na koniec rozgrzewająca zupa z jagnięciny i warzyw.

Pascal zauroczony naturalnym bogactwem polskich gór postanowił spotkać się z człowiekiem, który na darach natury zna się najlepiej. „Prowdziwek", bo tak o nim mówią okoliczni mieszkańcy z zapałem zbiera i przetwarza górskie zioła i owoce leśne. Musicie być świadkami tego niesamowitego spotkania!

Szukacie porady jak domowym sposobem konserwować przetwory z owoców sezonowych, oglądajcie program Pascal po polsku a dowiecie się jak zrobić to sprawnie, tanio a przede wszystkim smacznie!

Razem z Pascalem wybierz się w kulinarną przygodę!

Zapraszamy już w sobotę 23 listopada o godz. 10:20.

Powtórki odcinka:

poniedziałek, 25 listopada, 10:10

środa, 27 listopada, 6:25

czwartek, 28 listopada, 13:10

piątek, 29 listopada, 17:25

Za pomoc w realizacji zdjęć dziękujemy:

8. odc. "Pascala po polsku"
Osada Czorsztyn
Zobacz galerię

8. odc. "Pascala po polsku"

Osadzie Czorsztyn w Kluszkowcach

Firmie HK Living

Firmie Peweks-Studio Nowoczesnej Ceramiki

Firmie Regalia Polska Manufaktura

Tomaszowi Jakubiakowi

podziel się:

Pozostałe wiadomości