ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >
Czy polskie góry kojarzą się jedynie z Zakopanem, oscypkiem i góralskimi przyśpiewkami? Pascal odkryje przed nami nowe oblicze gór. Zaprosi nas w piękne Pieniny. Zapierające dech w piersiach krajobrazy, fantastyczne owoce górskie i wyśmienita jagnięcina, to wszystko zobaczycie w kolejnym odcinku naszego programu.
Propozycja Pascala na początek to bliskowschodni akcent w polskich górach - tagine, czyli gulasz z jagnięciny z morelami, miodem i rozmarynem. Następnie fantastyczny suflet serowy podany z sałatą z żurawinowym dressingiem. A na koniec rozgrzewająca zupa z jagnięciny i warzyw.
Pascal zauroczony naturalnym bogactwem polskich gór postanowił spotkać się z człowiekiem, który na darach natury zna się najlepiej. „Prowdziwek", bo tak o nim mówią okoliczni mieszkańcy z zapałem zbiera i przetwarza górskie zioła i owoce leśne. Musicie być świadkami tego niesamowitego spotkania!
Szukacie porady jak domowym sposobem konserwować przetwory z owoców sezonowych, oglądajcie program Pascal po polsku a dowiecie się jak zrobić to sprawnie, tanio a przede wszystkim smacznie!
Razem z Pascalem wybierz się w kulinarną przygodę!
Zapraszamy już w sobotę 23 listopada o godz. 10:20.
Powtórki odcinka:
poniedziałek, 25 listopada, 10:10
środa, 27 listopada, 6:25
czwartek, 28 listopada, 13:10
piątek, 29 listopada, 17:25
Za pomoc w realizacji zdjęć dziękujemy:
8. odc. "Pascala po polsku"
Osadzie Czorsztyn w Kluszkowcach
Firmie HK Living
Firmie Peweks-Studio Nowoczesnej Ceramiki
Firmie Regalia Polska Manufaktura
Tomaszowi Jakubiakowi