ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >
Na początek coś treściwego, czyli pieczona perliczka zamarynowana w świeżych ziołach z sałatą z kwiatów jadalnych. Następnie coś lekkiego. Pascal przyrządzi sałatkę z bobu z pomidorami i miętą pieprzową. Na koniec coś słodkiego, czyli sernik na zimno z truskawkami, nasturcjami, bratkami i karmelem z dodatkiem płatków ze stokrotek.
W poszukiwaniu kwiatów jadalnych i ziół Pascal wybrał się na plantacje.
Ale czy tylko to, co uprawiane nadaje się do spożycia? Pascal postanowił odwiedzić polskie łąki i sprawdzić, czy dziko rosnące rośliny również nadają się do jedzenia. Zobaczcie, co udało mu się znaleźć.
W programie znajdziecie również szereg porad. Jak przechowywać świeże zioła? Jak zrobić ozdobę z karmelu i płatków kwiatowych? Jakich ziół używać do mięs, owoców czy warzyw? Na te pytania odpowie nasz kulinarny ekspert, Pascal Brodnicki.
Razem z Pascalem wybierz się w kulinarną przygodę!
EMISJA trzeciego odcinka "Pascala po polsku" w niedzielę 20 lipca o godz. 10:15.
Powtórki odcinka:
poniedziałek, 21 lipca, 15:10
czwartek, 24 lipca, 11:25
ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >
Za pomoc w realizacji zdjęć dziękujemy:
3. odcinek "Pascala po polsku"
Agroturystyce Glendoria w Ględach
Firmie Fusion Gusto w Poznaniu
Ogrodnictwu Lawenda w Gdańsku
Firmie Dom Bianco
Firmie HK Living
Peweks-Studio Nowoczesnej Ceramiki
Tomaszowi Jakubiakowi