Kwiaty jadalne i zioła w "Pascalu po polsku"

Agroturystyka Glendoria w Ględach
Zwiastun trzeciego odcinka "Pascala po polsku"
Czy kwiaty można jeść? Brzmi jak pytanie przedszkolaka? Niekoniecznie! W kolejnym odcinku Pascal udowodni, że kwiaty mogą być również składnikiem wielu dań. Nasz kucharz zdradzi jak przyrządzić pyszne i barwne potrawy z aromatycznymi kwiatami jadalnymi i ziołami. Będzie kolorowo i smacznie!

ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >

Na początek coś treściwego, czyli pieczona perliczka zamarynowana w świeżych ziołach z sałatą z kwiatów jadalnych. Następnie coś lekkiego. Pascal przyrządzi sałatkę z bobu z pomidorami i miętą pieprzową. Na koniec coś słodkiego, czyli sernik na zimno z truskawkami, nasturcjami, bratkami i karmelem z dodatkiem płatków ze stokrotek.

W poszukiwaniu kwiatów jadalnych i ziół Pascal wybrał się na plantacje.

Ale czy tylko to, co uprawiane nadaje się do spożycia? Pascal postanowił odwiedzić polskie łąki i sprawdzić, czy dziko rosnące rośliny również nadają się do jedzenia. Zobaczcie, co udało mu się znaleźć.

W programie znajdziecie również szereg porad. Jak przechowywać świeże zioła? Jak zrobić ozdobę z karmelu i płatków kwiatowych? Jakich ziół używać do mięs, owoców czy warzyw? Na te pytania odpowie nasz kulinarny ekspert, Pascal Brodnicki.

Razem z Pascalem wybierz się w kulinarną przygodę!

EMISJA trzeciego odcinka "Pascala po polsku" w niedzielę 20 lipca o godz. 10:15.

Powtórki odcinka:

poniedziałek, 21 lipca, 15:10

czwartek, 24 lipca, 11:25

ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >

Za pomoc w realizacji zdjęć dziękujemy:

3. odcinek "Pascala po polsku"
Agroturystyka Glendoria w Ględach
Agroturystyka Glendoria w Ględach
Agroturystyka Glendoria w Ględach
Agroturystyka Glendoria w Ględach
+4
Zobacz galerię

3. odcinek "Pascala po polsku"

Agroturystyce Glendoria w Ględach

Firmie Fusion Gusto w Poznaniu

Ogrodnictwu Lawenda w Gdańsku

Firmie Dom Bianco

Firmie HK Living

Peweks-Studio Nowoczesnej Ceramiki

Tomaszowi Jakubiakowi

podziel się:

Pozostałe wiadomości