Mąka i wypieki w "Pascalu po polsku"

Hotel Młyn Klekotki Resort&Spa w gminie Godkowo
Zwiastun 5. odcinka "Pascala po polsku"
Pascal Brodnicki od lat zabiera nas w kulinarne podróże po całym świecie, tym razem odsłoni przed nami smaki Polski!

ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >

Trudno sobie wyobrazić codzienne posiłki bez chleba czy rodzinny obiad bez ciasta. Dlatego Pascal przybliży nam tajemnice wypieków i pokaże jak łatwo upiec pachnący chleb, pyszne bułki oraz wyśmienite ciasto.

Pierwsza propozycja Pascala to pyszne maślane bułki z sezamem i makiem. Dla zwolenników konkretniejszych wypieków Pascal przygotuje aromatyczny chleb z oliwkami, cebulką, papryką i miętą. A dla łasuchów coś smacznego, czyli przepyszny biszkopt cytrynowy z bezą.

Różne przepisy, różne rodzaje mąki. Pascal wybrał się do młyna, by opowiedzieć o różnych rodzajach mąki oraz do piekarni, by sprawdzić jak wypieka się tradycyjny chleb na zakwasie.

W programie czeka na was szereg praktycznych porad. Dowiecie się m.in. jak odświeżyć czerstwy chleb, jakiej mąki używać do puszystego i słodkiego ciasta, jakiej do chleba, a jakiej do ciasta na pierogi?

Razem z Pascalem wybierz się w kulinarną przygodę!

Zapraszamy już w niedzielę 2 lutego o godz. 12:35.

Powtórki odcinka:

poniedziałek, 3 lutego, 11:35

czwartek, 6 lutego, 7:45 i 18:40

piątek, 7 lutego, 13:35

5. odcinek "Pascala po polsku"
Hotel Młyn Klekotki Resort&Spa w gminie Godkowo
Hotel Młyn Klekotki Resort&Spa w gminie Godkowo
Młyn Reszel
Młyn Reszel
+2
Zobacz galerię

5. odcinek "Pascala po polsku"

Za pomoc w realizacji zdjęć dziękujemy:

Hotelowi Młyn Klekotki Resort&Spa w gminie Godkowo

Piekarni Cukierni Grzybki w Warszawie

Młynowi "Młynomag" w Grodzkim Młynie

Firmie Agro Inserwis w Jadwisinie

Firmie Dom Bianco

Firmie HK Living

Peweks-Studio Nowoczesnej Ceramiki

Tomaszowi Jakubiakowi

podziel się:

Pozostałe wiadomości