ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >
Trudno sobie wyobrazić codzienne posiłki bez chleba czy rodzinny obiad bez ciasta. Dlatego Pascal przybliży nam tajemnice wypieków i pokaże jak łatwo upiec pachnący chleb, pyszne bułki oraz wyśmienite ciasto.
Pierwsza propozycja Pascala to pyszne maślane bułki z sezamem i makiem. Dla zwolenników konkretniejszych wypieków Pascal przygotuje aromatyczny chleb z oliwkami, cebulką, papryką i miętą. A dla łasuchów coś smacznego, czyli przepyszny biszkopt cytrynowy z bezą.
Różne przepisy, różne rodzaje mąki. Pascal wybrał się do młyna, by opowiedzieć o różnych rodzajach mąki oraz do piekarni, by sprawdzić jak wypieka się tradycyjny chleb na zakwasie.
W programie czeka na was szereg praktycznych porad. Dowiecie się m.in. jak odświeżyć czerstwy chleb, jakiej mąki używać do puszystego i słodkiego ciasta, jakiej do chleba, a jakiej do ciasta na pierogi?
Razem z Pascalem wybierz się w kulinarną przygodę!
Zapraszamy już w niedzielę 2 lutego o godz. 12:35.
Powtórki odcinka:
poniedziałek, 3 lutego, 11:35
czwartek, 6 lutego, 7:45 i 18:40
piątek, 7 lutego, 13:35
5. odcinek "Pascala po polsku"
Za pomoc w realizacji zdjęć dziękujemy:
Hotelowi Młyn Klekotki Resort&Spa w gminie Godkowo
Piekarni Cukierni Grzybki w Warszawie
Młynowi "Młynomag" w Grodzkim Młynie
Firmie Agro Inserwis w Jadwisinie
Firmie Dom Bianco
Firmie HK Living
Peweks-Studio Nowoczesnej Ceramiki
Tomaszowi Jakubiakowi