Chcesz jeść zdrowo, smacznie i kolorowo? Pascal ma na to sposób! W tym odcinku przyrządzi kilka potraw z... polskich warzyw.
Pierwsza propozycja to krem z buraków z azjatyckim akcentem – mlekiem kokosowym oraz szaszłykami. Pascal przyrządzi dwie ich wersje – z kurczakiem i krewetkami.
Kolejny pomysł to delikatna terrina z marchewki. Pod tą nazwą kryje się oryginalna przekąska – rodzaj pasztetu warzywnego.
Na koniec propozycja zdrowego aperitifu, w trzech kolorowych odsłonach, czyli pasty warzywne – z groszku, z papryki oraz z pieczarek.
W tym odcinku poznacie również pełną witamin, niebanalną alternatywę dla sałatek. Pascal odwiedzi bowiem dwie specjalistki od warzywnych koktajli. Razem przygotują pyszne i zdrowe koktajle ze szpinaku, buraków i marchewki.
Żyjcie zdrowo i oglądajcie "Pascal po polsku"!
EMISJA drugiego odcinka "Pascala po polsku" w sobotę 10 stycznia o godz. 11:55.
Powtórki odcinka:
poniedziałek, 12 stycznia, 12:50
środa, 14 stycznia, 14:35
piątek, 16 stycznia, 11:30
Za pomoc w realizacji tego odcinka dziękujemy:
Hali Mirowskiej w Warszawie
Restauracji Der Elefant w Warszawie
Get GreenWiniarni i gospodzie „Nad Jeziorem" w Józefowie
Stodole Wszystkich Świętych zwanej Oczyszczalnią w Regowie
2. odcinek "Pascal po polsku"