"Pascal po polsku" i nowoczesna kuchnia miejska

Taras Millenium Plaza należący do Atlas Estates Limited w Warszawie
Zwiastun czwartego odcinka "Pascala po polsku"
Pascal Brodnicki od lat zabiera nas w kulinarne podróże po całym świecie, tym razem odsłoni przed nami smaki Polski!

Nowoczesne, tętniące życiem miasto to z jednej strony życie w pośpiechu, z drugiej coraz większa świadomość tego co jemy. Dlatego w tym odcinku Pascal proponuje nowoczesną, miejską i lekką kuchnię.

Na pierwsze danie Pascal zaserwuje chłodnik warzywny, czyli gazpacho. Na danie główne tartę z pomidorami i serem. A na deser coś z czekoladą, czyli brownie.

Lekka i zdrowa kuchnia to przede wszystkim dobrej jakości produkty, dlatego Pascal wybrał się z wizytą do ekologicznego gospodarstwa. Białe, zielone, żółte i czerwone. O czym mowa? Pascal odkryje przed nami kolorowy świat mało znanych pomidorów.

Nasz kucharz odwiedzi także mistrza cukiernictwa. Co można zrobić z czekolady? Przekonajcie się, oglądając kolejny odcinek.

Malinowe, rzymskie, koktajlowe. Nie wiesz, które nadają się na zupę, a które na sos, jakie dodać do sałatek, a jakie do pieczenia? Z pomocą rusza Pascal i odpowie na wszystkie pytania związane z zastosowaniem pomidorów.

Razem z Pascalem wybierz się w kulinarną przygodę!

EMISJA czwartego odcinka programu "Pascal po polsku" w niedzielę 26 stycznia o godz. 13:00.

Powtórki odcinka:

poniedziałek, 27 stycznia, 11:35

czwartek, 30 stycznia, 7:45 i 18:40

piątek, 31 stycznia, 13:30

4. odcinek "Pascala po polsku"
Bar i Bazar Koszyki w Warszawie
Bar i Bazar Koszyki w Warszawie
Barka na Wiśle w Warszawie
Barka na Wiśle w Warszawie
+8
Zobacz galerię

4. odcinek "Pascala po polsku"

Za pomoc w realizacji zdjęć dziękujemy:

Barce na Wiśle w Warszawie

Firmie Atlas Estates Limited w Warszawie

Firmie iZi Office w Warszawie

Cukierni T. Deker Patissier & Chocolatier w Sopocie

Gospodarstwu Ekologicznemu w Rozalinie

Barowi i Bazarowi Koszyki w Warszawie

Hali Mirowskiej w Warszawie

Firmie HK Living

Peweks-Studio Nowoczesnej Ceramiki

Arturowi Ziąbskiemu

Tomaszowi Jakubiakowi

podziel się:

Pozostałe wiadomości