Nowoczesne, tętniące życiem miasto to z jednej strony życie w pośpiechu, z drugiej coraz większa świadomość tego co jemy. Dlatego w tym odcinku Pascal proponuje nowoczesną, miejską i lekką kuchnię.
Na pierwsze danie Pascal zaserwuje chłodnik warzywny, czyli gazpacho. Na danie główne tartę z pomidorami i serem. A na deser coś z czekoladą, czyli brownie.
Lekka i zdrowa kuchnia to przede wszystkim dobrej jakości produkty, dlatego Pascal wybrał się z wizytą do ekologicznego gospodarstwa. Białe, zielone, żółte i czerwone. O czym mowa? Pascal odkryje przed nami kolorowy świat mało znanych pomidorów.
Nasz kucharz odwiedzi także mistrza cukiernictwa. Co można zrobić z czekolady? Przekonajcie się, oglądając kolejny odcinek.
Malinowe, rzymskie, koktajlowe. Nie wiesz, które nadają się na zupę, a które na sos, jakie dodać do sałatek, a jakie do pieczenia? Z pomocą rusza Pascal i odpowie na wszystkie pytania związane z zastosowaniem pomidorów.
Razem z Pascalem wybierz się w kulinarną przygodę!
EMISJA czwartego odcinka programu "Pascal po polsku" w niedzielę 26 stycznia o godz. 13:00.
Powtórki odcinka:
poniedziałek, 27 stycznia, 11:35
czwartek, 30 stycznia, 7:45 i 18:40
piątek, 31 stycznia, 13:30
4. odcinek "Pascala po polsku"
Za pomoc w realizacji zdjęć dziękujemy:
Barce na Wiśle w Warszawie
Firmie Atlas Estates Limited w Warszawie
Firmie iZi Office w Warszawie
Cukierni T. Deker Patissier & Chocolatier w Sopocie
Gospodarstwu Ekologicznemu w Rozalinie
Barowi i Bazarowi Koszyki w Warszawie
Hali Mirowskiej w Warszawie
Firmie HK Living
Peweks-Studio Nowoczesnej Ceramiki
Arturowi Ziąbskiemu
Tomaszowi Jakubiakowi