Placki i pierogi w "Pascalu po polsku"

Siedlisko Gąsior
Zwiastun 7. odcinka "Pascala po polsku"
Pascal Brodnicki od lat zabiera nas w kulinarne podróże po całym świecie, tym razem odsłoni przed nami smaki Polski!

ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >

Placki ziemniaczane i pierogi to ulubione dania wielu Polaków. Ruskie, z mięsem czy z serem to tradycyjne smaki pierogów, ale to mączne danie niejedno ma imię. Dlatego Pascal zaprasza na własną wersję małych pierożków. Nie możecie tego przegapić! Jak placki ziemniaczane to tylko z cukrem lub ze śmietaną? W takiej postaci jemy je najczęściej, dziś u Pascala ten ziemniaczany przysmak w zupełnie innej nowej odsłonie.

Z pewnością dacie się skusić na pyszne pierożki w dwóch nowych kompozycjach. Na początek pierożki z kurczaka podawane w rosole. Następnie ravioli z serem pleśniowym w towarzystwie gruszek i orzechów włoskich. A na koniec nowa odsłona placków ziemniaczanych według Pascala. Połączenie dorsza i maślaków z plackami ziemniaczanymi tworzą kolejną przepyszną propozycję naszego kucharza.

Pascal nie pozostaje też obojętny wobec tradycyjnych smaków. Zobacz, jak z zapałem uczy się lepić polskie pierogi. Jak mu poszło? Przekonacie się już niebawem.

Mączne czy twarde. O czym mowa? A o polskich ziemniakach. W poszukiwaniu idealnych smaków Pascal odwiedził uprawę ziemniaków. Co zadziwiło naszego kucharza? Przekonacie się już niebawem.

Razem z Pascalem wybierz się w kulinarną przygodę!

EMISJA siódmego odcinka programu "Pascal po polsku" w niedzielę 16 lutego o godz. 12:30.

Powtórki odcinka:

poniedziałek, 17 lutego, 11:35

czwartek, 20 lutego, 7:40 i 18:40

piątek, 21 lutego, 13:30

Siedlisko Gąsior
Siedlisko Gąsior
Siedlisko Gąsior
Siedlisko Gąsior
Siedlisko Gąsior
+1
Zobacz galerię

Siedlisko Gąsior

Za pomoc w realizacji zdjęć dziękujemy:

Siedlisku Gąsior w Gąsiorze 2

Oberży Pod Psem w Kadzidłowie

Instytutowi Hodowli i Aklimatyzacji Roślin w Jadwisinie

Firmie Agro Inserwis w Jadwisinie

Firmie HK Living

Firmie Regalia Polska Manufaktura

Tomaszowi Jakubiakowi

podziel się:

Pozostałe wiadomości