Nie ma osoby, która podczas wakacji nad Bałtykiem nie miałaby okazji spróbować świeżej ryby z nadmorskiej smażalni. Pascal wybierze się nad polskie morze, by odkryć na nowo smaki z polskiego wybrzeża.
Korzystając z okazji, zapozna się także z tajnikami rybołówstwa w jego nadbałtyckiej stolicy – Darłowie. Zainspirowany morskimi widokami, przygotuje trzy oryginalne przepisy. Pascal pokaże, jak przyrządzić dorsza na sposób azjatycki - z warzywami i sosem rybnym, przygotuje smaczną przekąskę z okonia morskiego z burakami pod pierzynką z pistacji, a także zdradzi przepis na pyszny stek z łososia bałtyckiego z sosem szczawiowym i plackami ziemniaczanymi.
Jeżeli tęsknisz za smakami Bałtyku i chcesz się dowiedzieć, jak łowi się dorsze i jak przyrządzić polskie dania z ryby w nowej odsłonie, obejrzyj „Pascala po polsku" 17 stycznia o godzinie 11:45.
Powtórki odcinka:
poniedziałek, 19 stycznia, 13:00
środa, 21 stycznia, 14:25
piątek, 23 stycznia, 11:15
Za pomoc w realizacji zdjęć dziękujemy:
Apartamentom Dune w Mielnie
Załodze kutra "Złota rybka" i portowi we Władysławowie
Miejscowości Unieście
Mera Spa Hotel w Sopocie
3. odc. "Pascal po polsku"