Polskie ryby z Bałtyku w "Pascalu po polsku"

Pascal po polsku
Pascal po polsku

Nie ma osoby, która podczas wakacji nad Bałtykiem nie miałaby okazji spróbować świeżej ryby z nadmorskiej smażalni. Pascal wybierze się nad polskie morze, by odkryć na nowo smaki z polskiego wybrzeża.

Korzystając z okazji, zapozna się także z tajnikami rybołówstwa w jego nadbałtyckiej stolicy – Darłowie. Zainspirowany morskimi widokami, przygotuje trzy oryginalne przepisy. Pascal pokaże, jak przyrządzić dorsza na sposób azjatycki - z warzywami i sosem rybnym, przygotuje smaczną przekąskę z okonia morskiego z burakami pod pierzynką z pistacji, a także zdradzi przepis na pyszny stek z łososia bałtyckiego z sosem szczawiowym i plackami ziemniaczanymi.

Jeżeli tęsknisz za smakami Bałtyku i chcesz się dowiedzieć, jak łowi się dorsze i jak przyrządzić polskie dania z ryby w nowej odsłonie, obejrzyj „Pascala po polsku" 17 stycznia o godzinie 11:45.

Powtórki odcinka:

poniedziałek, 19 stycznia, 13:00

środa, 21 stycznia, 14:25

piątek, 23 stycznia, 11:15

Za pomoc w realizacji zdjęć dziękujemy:

Apartamentom Dune w Mielnie

Załodze kutra "Złota rybka" i portowi we Władysławowie

Miejscowości Unieście

Mera Spa Hotel w Sopocie

3. odc. "Pascal po polsku"
Mera Spa Hotel w Sopocie
Mera Spa Hotel w Sopocie
Unieście
Unieście
+7
Zobacz galerię

3. odc. "Pascal po polsku"

podziel się:

Pozostałe wiadomości