Spakowanie smacznego prowiantu na drogę to zazwyczaj nie lada wyzwanie. Dość już nudnych kanapek, jajek na twardo i kabanosów!
W tym odcinku Ania Starmach pokaże, jak w błyskawicznym tempie i mieszcząc się w kwocie do 25 złotych, przygotować wspaniałe potrawy do zabrania w podróż. Jako pierwszy przyrządzi naleśnik kukurydziany z łososiem i tapenadą z orzechów.
Kolejną potrawą do zabrania w drogę będzie falafel, czyli kulki z ciecierzycy w chlebie pita z dodatkiem marchewki i świeżych kiełków.
A na koniec coś słodkiego - kulki owsiane z miodem, migdałami oraz suszoną żurawiną.
Z takim prowiantem każda podróż na pewno będzie udana. Smacznego!
EMISJA ósmego odcinka "Pyszne 25" w sobotę 7 lutego o godz. 11:25.
Powtórki odcinka:
wtorek, 10 lutego, 13:30
środa, 11 lutego, 7:45
czwartek, 12 lutego, 13:45
piątek, 13 lutego, 10:45