ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >
W tym odcinku "Pyszne 25" będzie pysznie, słodko i fioletowo. Śliwki węgierki często goszczą na naszych stołach, figi natomiast dopiero od niedawna zyskały sympatię polskich smakoszy. Nie wiecie zbyt wiele na temat tych egzotycznych owoców? Nic straconego! Oglądajcie program, a dowiecie się np. po czym rozpoznać, czy owoc figi jest dojrzały.
Na początek Ania pokaże, jak przygotować soczystą polędwicę wieprzową podawaną z aromatycznym sosem z suszonych śliwek. Tajemnym składnikiem nadającym sosowi niesamowitego smaku jest whisky.
Następnie Ania zaprezentuje wyjątkowo pyszną, pełną różnorakich smaków i szybką do przegotowania przekąskę. Będą to bruschetty ze śliwkami podane w towarzystwie fig zapiekanych z kozim serem i miodem. Przy okazji Ania zdradzi Wam sekret, jak przygotować w bardzo krótkim czasie wytrawne powidła śliwkowe.
Śliwki i figi to owoce, których smaki idealnie się uzupełniają, dlatego na sam koniec Ania połączy te aromaty w pysznych mini tartach z kremem waniliowym.
EMISJA siódmego odcinka "Pyszne 25" w sobotę 18 stycznia o godz. 11:45.
Powtórki odcinka:
wtorek, 21 stycznia, 12:40
piątek, 24 stycznia, 14:20
ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >