W najnowszym odcinku „Wiem co jem" pod lupę weźmiemy pieczywo! Przeciętny Polak pochłania dwa bochenki chleba tygodniowo, ale to i tak dwa razy mniej niż 20 lat temu. Najczęściej kupujemy pieczywo w supermarketach, ale czy wiemy co się w nim kryje? Wyroby tam sprzedawane pochodzą najczęściej z głębokiego mrożenia, pełne są polepszaczy i sztucznych dodatków! Jakich? Zobaczcie koniecznie! Oprócz tego opowiemy, jak wygląda produkcja pieczywa na masową skalę – aż krew mrozi się w żyłach! Dobry chleb razowy to podstawa, dlatego zdradzimy, czym kierować się podczas zakupu, żeby nie trafić na „podrabiańca", o którego na naszym rynku nie trudno. Kasia Bosacka wraz ze swoim gościem Piotrem Kucharskim upieką własny, zdrowy chleb na naturalnym zakwasie. Mamy nadzieję, że skorzystacie z naszego przepisu! Dzięki temu odcinkowi sprawimy, że wybór dobrego pieczywa będzie dla Was jak bułka z masłem!
A w „Wiem co kupuję" sprawdzimy, czy peeling, czyli po polsku „złuszczacz" naskórka rzeczywiście tak cudnie działa na nasze twarze i ciała! Opowiemy, jakie produkty złuszczające mamy na rynku i które wybrać przy danym typie skóry. Czym różni się peeling ziarnisty od enzymatycznego? Jak działają płatki peelingujące? Czy zakup urządzeń do domowego peelingu ma sens? Pod koniec odcinka przeprowadzimy test wszystkich produktów złuszczających i dowiecie się, co zadziałało najlepiej! Nie możecie tego przegapić!
EMISJA drugiego odcinka "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" w niedzielę 4 czerwca o godz. 11:25.
Powtórki odcinka:
niedziela, 4 czerwca, 19:25
wtorek, 6 czerwca, 21:40
czwartek, 8 czerwca, 17:25
sobota, 10 czerwca, 8:30