"Patenciary": jajeczne kurczaczki

Patenciary: jajeczne kurczaczki
Nudzą wam się już jajecznice, jajka na miękko czy twardo na śniadanie? Córki Darii Ładochy Laura oraz Matylda pokazały swój przepis na nieoczywiste, ale bardzo pyszne jajka. A konkretnie jajeczne kurczaczki. Ten przepis z 6. odcinka 4. sezonu programu "Patenciary" jest dziecinnie prosty.

SKŁADNIKI:

jajka ugotowane na twardo 10 szt.

serek typu feta 1 op

kurkuma szczypta

oliwki/pieprz jako oczy

szczypiorek na buzie

kwaśna śmietana do konsystencji.

PRZYGOTOWANIE:

Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Następnie jajka przekrój w poprzek na pół i wyciągnij z nich żółtka. Żółtka przełóż do malaksera. Dodaj fetę oraz kurkumę. Całość zmiksuj na gładką pastę. Gotową przełóż do worka cukierniczego lub torebki strunowej.

Dolne połówki jajek napełnij z dużym zapasem wcześniej przygotowanym farszem. Przykryj je „czapeczkami”. Z oliwek lub pieprzy stwórz oczy, a ze szczypiorku dziobki/buzie.

podziel się:

Pozostałe wiadomości