Podczas próby przeprowadzenia rewolucji w sosnowieckim "Okrąglaku" - w menu oprócz faszerowanych grzybami jajek i rosołu z domowym makaronem, Magda Gessler postawiła na pulpety z kaczki z ziemniaczanym puree oraz sałatą z jabłek i żółtych pomidorów. Jak przygotować zaproponowane przez restauratorkę danie główne?
Wspólne gotowanie w towarzystwie przyjaciół to doskonała zabawa. Na takie spotkanie zabrała nas bohaterka 14. odcinka "Jestem z Polski 15" - Marta. Podczas wizyty razem zaprezentowali, jak przygotować tradycyjną, bośniacką pitę oraz porozmawiali o poczuciu humoru w ich kraju.
Weekend majowy to dla wielu Polek i Polaków okazja do rozpalenia grilla. Na większości rusztów nie może zabraknąć kiełbasy, ale co oprócz niej udoskonali taki posiłek? Bohaterowie programów TVN Style mają kilka inspirujących propozycji.
Czekolada, spożywana w odpowiednich ilościach, nie tylko smakuje wyśmienicie, ale może też korzystnie wpływać na nasze zdrowie. Sprawdźcie, w których miejscach na świecie smakołyk ten jest najlepszy. O poszczególnych rodzajach czekolady opowiedziały nam bohaterki "Jestem z Polski".
Jeśli rosół to obowiązkowy punkt niedzieli w Waszym domu - duży garnek tej pysznej, złocistej zupy można wykorzystać do przygotowania obiadów także w kolejnych dniach. W finałowym odcinku "Sprytnych pomysłów Jagny" Jagna Niedzielska zaproponowała aż pięć dań, na które można przerobić jeden rosół. Zainspirujcie się!
Jak nakłonić dzieci do jedzenia warzyw? Można przemycać je w postaci pysznej pasty warzywnej! W najnowszym odcinku "Sprytnych pomysłów Jagny" Jagna Niedzielska pokazała, jak samodzielnie przygotować prostą i tanią, bardzo smaczną pastę z zielonego groszku.
35-letnia Alex prowadzi agencję rekrutacyjną. Ze względu na liczne obowiązki oraz opiekę nad 2-letnim synkiem kobieta nie lubi tracić czasu na gotowanie, sprzątanie czy robienie zakupów. W najnowszym odcinku "Sprytnych pomysłów Jagny" Jagna Niedzielska pokazała bohaterce, jak łatwo i szybko gotować, wykorzystując produkty posiadane w domu.
Na świątecznym stole Asi Łęckiej nie może zabraknąć pachnących, puszystych cynamonek. Jak wykonać je bez użycia piekarnika? W Air Fryerze! Swoim przepisem prowadząca program "Gwiazdy lumpeksów" podzieliła się w najnowszym odcinku "Patentu na Święta".
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, dlatego na antenie TVN Style nie mogło zabraknąć kolejnej serii "Patentu na Święta", w którym prowadzący stacji dzielą się swoimi świątecznymi poradami. W najnowszym odcinku programu Marzena Rogalska zaprezentowała widzom swój pomysł na przygotowanie owoców w pysznej, mroźnej posypce. To bardzo proste!
39-letnia Kamila z Bielska-Białej od 13 lat mieszka na wyspie Koh Phangan. W programie "Jestem z Polski" pokazała nam, za co pokochała Tajlandię. Wypłynęła na szerokie wody Zatoki Tajlandzkiej, zdradziła tajniki bambusowego tatuażu, a także potrenowała tajski boks. Pokazała też, w jaki sposób przygotować red curry z ananasem. Zobaczcie sami!
Kimchi, w dosłownym tłumaczeniu solone warzywa, wytwarzane jest głównie z fermentowanej kapusty pekińskiej. To coś więcej niż danie. To symbol narodowy Korei. Zobacz, jak je przygotować.
W programie "Na słodko i na słono" Agata Duniak-Majcher przygotowała nasączane kawą czekoladowe babeczki w dwóch wersjach: z kawowym lukrem oraz kremem. Jeśli nie możecie się zdecydować na jedną z nich, zachęcamy do przygotowania obu.
W programie "Na słodko i na słono" Agata Duniak-Majcher pokazała nam dwa przepisy z użyciem kawy: jeden deserowy i jeden obiadowy. Na danie główne nasza ekspertka zaproponowała żeberka marynowane w kawie.
Nudzą wam się już jajecznice, jajka na miękko czy twardo na śniadanie? Córki Darii Ładochy Laura oraz Matylda pokazały swój przepis na nieoczywiste, ale bardzo pyszne jajka. A konkretnie jajeczne kurczaczki. Ten przepis z 6. odcinka 4. sezonu programu "Patenciary" jest dziecinnie prosty.
Pyszne egzotyczne śniadanie? Nie musisz wyjeżdżać na urlop czy nawet iść do restauracji. Z przepisem Darii Ładochy na japońskie wysokie pankejki poczujesz się jak w Kraju Kwitnącej Wiśni bez wychodzenia z domu. To danie, które nasza mistrzyni kuchni pokazała w 6. odcinku 4. sezonu programu "Patenciary", można zrobić w dosłownie chwilę!
Granola na śniadanie już zaczyna wam się nudzić? Spróbujcie zjeść ją w formie muffina! W 6. odcinku 4. sezonu programu "Patenciary" Daria Ładocha zaprezentowała nam swój przepis na takie nieoczywiste śniadanie.
Szaszłyki nie muszą być daniem wytrawnym, ani tym bardziej obiadowym! W 6. odcinku 4. sezonu programu "Patenciary" córki Darii Ładochy: Laura oraz Matylda pokazały swój przepis na specyficzne szaszłyczki: kanapki-stworki. Idealnie nadadzą się na śniadanie, podwieczorek lub deser.
Pizza na śniadanie? Dlaczego nie?! Ta z przepisu od Darii Ładochy sprawdzi się doskonale, również dla wegetarian. Jest bowiem pełna warzyw, a można zrobić ją naprawdę szybko. Nasza mistrzyni kuchni udowodniła to w 6. odcinku 4. sezonu programu "Patenciary".
W 5. odcinku nowego sezonu programu "Patenciary" córki Darii Ładochy Laura i Matylda pokazały swój przepis na obiad pełen szaszłyczków. Składa się on z mięsnych szaszłyczków i warzywno-serowych szaszłyczków caprese.
Pyszny i bardzo pożywny obiad, który można szybko i łatwo przygotować to nie mit! Daria Ładocha w 5. odcinku pokazała swoje sposoby na dania obiadowe, które można przyrządzić w krótkim czasie. Jednym z nich był jej patent na polędwicę w cieście. To danie jest łatwiejsze w przygotowaniu, niż mogłoby się wydawać!
Szybki i pożywny obiad wcale nie musi oznaczać mięsa. W 5. odcinku nowego sezonu programu "Patenciary" Daria Ładocha pokazała swój patent na pyszne danie z kalafiora.
Szybki i zdrowy obiad? Daria Ładocha ma na to swoje sposoby. W programie "Patenciary" pokazała m.in. przepis na kolorowe i bardzo warzywne szaszłyki z łososia.
Córka Darii Ładochy Matylda na obiad najchętniej jadłaby lody i właśnie dlatego nasza zdolna mistrzyni kuchni wymyśliła danie obiadowe, które swoim wyglądem przypomina ulubiony deser dziewczynki. W tym przysmaku zakochały się obie córki Darii Ładochy, a przepis na niego okazał się tak prosty, że potrafią przyrządzić je samemu!
By zjeść meksykańskie danie nie musisz wcale jechać do Meksyku czy wybrać się do meksykańskiej restauracji. Wystarczy obejrzeć 5. odcinek nowego sezonu programu "Patenciary". Daria Ładocha pokazała w nim swój szybki i bardzo prosty sposób na danie obiadowe w stylu tex-mex
W 4. odcinku nowego sezonu programu "Patenciary" Daria Ładocha pokazała swoje przepisy na kotlety. I udowodniła, że nie muszą wcale być zrobione z mięsa, podobnie zresztą jak burgery. Nasza mistrzyni kuchni zaprezentowała swój sposób na burgery z modrej kapusty. Zadowoleni z nich będą nie tylko wegetarianie, weganie czy pescarianie!
W 4. odcinku nowego sezonu programu "Patenciary" córki Darii Ładochy: Laura oraz Mania pokazały swój przepis na swoje ulubione kotleciki caprese. Wykonanie ich jest dziecinnie proste!
W 4. odcinku programu "Patenciary" Daria Ładocha i jej córki zaprezentowały nam niestandardowe przepisy na kotlety. Z nimi nawet najbardziej pospolite danie nie jest nudne. Jak choćby sznycle z indyka. Nasza mistrzyni kuchni zaprezentowała je aż w trzech wersjach kolorystycznych. Każdy znajdzie coś dla siebie!
Kurczak nie musi być nudny. W 4. odcinku programu "Patenciary" Daria Ładocha udowodniła nam, że ze zwykłej piersi kurczaka można stworzyć coś naprawdę fantazyjnego i pysznego. Mistrzyni kuchni pokazała swój przepis na kurczaka w panierce ze spaghetti. Makaronu w takiej formie jeszcze nie jedliście!
Jak przekonać dzieci do zjedzenia obiadu? O to najlepiej zapytać córek Darii Ładochy: Laury oraz Manii. W 4. odcinku nowego sezonu programu "Patenciary" tematem były kotlety, a dziewczynki przygotowały je tak, jak same najbardziej chciałyby zjeść. Jednym z ich pomysłów były roladki schabowe z kitką.