Pascal przez parę tygodni podróżował po Polsce i Francji, aby pokazać Wam najciekawsze miejsca i ciekawostki kulinarne. Ugotował wiele smacznych dań. Przyszedł czas, aby połączyć polsko – francuskie korzenie Pascala. Oto niespodzianka dla wiernych widzów programów kucharza – odcinek specjalny, a w nim niepublikowane materiały.
Pascal zdradzi kilka przydatnych trików kulinarnych. Dowiecie się na przykład, jak uwędzić w domu rybę i jak prawidłowo zamrozić owoce.
Czekają na Was również dwa zupełnie nowe przepisy. Najpierw powrócimy wraz z Pascalem na chwilę do Paryża. Tam, na brzegu Sekwany, kucharz przygotuje smaczny i piękny deser gruszkowy.
Do Polski wrócimy, aby pokazać, jak wspaniałe warzywa można znaleźć w naszym kraju. Pascal wyczaruje pyszną sałatkę z fioletowej marchwi i pomarańczowych buraków. Oryginalnym dodatkiem będzie pesto z liści rzodkiewki.
Do zobaczenia na antenie TVN Style już w najbliższą niedzielę, 2 listopada o godzinie 14.05. Zapraszamy!
Wywiad z Pascalem Brodnickim. Prosto z Francji!
Za pomoc w realizacji programu dziękujemy:
Cook Up Studio w Warszawie
Hotelu Im Park w Jędrychowie
Wędzarni „Przypiecek" w Jastrzębiej Górze
Pascal polsko-francuski