Sztuka mięsa

Sztuka mięsa | Tomasz Jakubiak
Sztuka mięsa | Tomasz Jakubiak

O mięsie – niebanalnie i do rzeczy. „Sztuka mięsa" to autorski program kulinarny, gdzie w rolach głównych zobaczymy wołowinę, wieprzowinę czy drób. Nikt nie wgryzie się w ten temat lepiej niż Tomek Jakubiak!

W trzecim sezonie prowadzący pokaże w swojej kuchni patenty na ciekawe potrawy mięsne i podpowie jak je gotować, by wydobyć z nich 100% smaku. Co tym razem znajdzie się w jego menu? Smażony schab z sosem z jabłek i francuskiej musztardy, grillowane kotleciki cielęce z plackami i agrestową konfiturą czy duszona cielęcina w białym winie.

Kucharz odwiedzi też lokalnych hodowców i najciekawsze restauracje, karczmy i gospodarstwa, których specjalnością są mięsa z grilla, patelni, pieca czy rożna. Tam wraz z szefami kuchni podzieli się garścią soczystych porad i inspiracji.

W nowych odcinkach zabierzemy widzów między innymi do Poznania na smakowite wieprzowe żeberka. Będzie niczym jak w amerykańskim śnie! W Katowicach dowiemy się więcej o współczesnej kuchni śląskiej, a w Ojcowie spróbujemy pysznego pstrąga.

Jesteście gotowi na prawdziwą ucztę?

Przepisy z 3. sezonu programu "Sztuka mięsa"

"Sztuka mięsa": pulpety w sosie musztardowym
"Sztuka mięsa": pulpety w sosie musztardowym
"Sztuka mięsa": pieczeń rzymska ze szparagami
"Sztuka mięsa": pieczeń rzymska ze szparagami
„Sztuka mięsa”: Tomasz Jakubiak nie sprofanował kuchni włoskiej. Zrobił sos boloński z tagiatelle
„Sztuka mięsa”: Tomasz Jakubiak nie sprofanował kuchni włoskiej. Zrobił sos boloński z tagiatelle
"Sztuka mięsa": sałatka ze smażonymi szparagami
"Sztuka mięsa": sałatka ze smażonymi szparagami
"Sztuka mięsa": makaron z serem i tymiankiem
"Sztuka mięsa": makaron z serem i tymiankiem
"Sztuka mięsa”: Smażone pieczarki w musztardzie i karmelu
"Sztuka mięsa”: Smażone pieczarki w musztardzie i karmelu
"Sztuka mięsa": sos z dzikiej róży
"Sztuka mięsa": sos z dzikiej róży
„Sztuka mięsa”: Szynka parmeńska z mozzarellą
„Sztuka mięsa”: Szynka parmeńska z mozzarellą
"Sztuka mięso": Sos pesto z rukoli i orzeszków
"Sztuka mięso": Sos pesto z rukoli i orzeszków
"Sztuka mięsa": tradycyjne kopytka z dodatkiem szałwii
"Sztuka mięsa": tradycyjne kopytka z dodatkiem szałwii
"Sztuka mięsa": chrupiący placek ziemniaczany z serem pleśniowym
"Sztuka mięsa": chrupiący placek ziemniaczany z serem pleśniowym
"Sztuka mięsa": gulasz cielęcy z warzywami i sosem z ajwaru i koncentratu pomidorowego
"Sztuka mięsa": gulasz cielęcy z warzywami i sosem z ajwaru i koncentratu pomidorowego
"Sztuka mięsa": delikatne zrazy wieprzowe
"Sztuka mięsa": delikatne zrazy wieprzowe
"Sztuka mięsa": bardzo pikantne pieczarki z patelni
"Sztuka mięsa": bardzo pikantne pieczarki z patelni
"Sztuka mięsa": pomidorowy sos do gołąbków
"Sztuka mięsa": pomidorowy sos do gołąbków
"Sztuka mięsa": domowe knedle z mięsem
"Sztuka mięsa": domowe knedle z mięsem
"Sztuka mięsa": gołąbki w liściach kapusty włoskiej
"Sztuka mięsa": gołąbki w liściach kapusty włoskiej
"Sztuka mięsa": placki ziemniaczane z kapustą
"Sztuka mięsa": placki ziemniaczane z kapustą
"Sztuka mięsa": konfitura agrestowa. S03E04
"Sztuka mięsa": konfitura agrestowa. S03E04
"Sztuka mięsa": grillowane organki cielęce
"Sztuka mięsa": grillowane organki cielęce
"Sztuka mięsa": Prosty przepis na przepyszne wołowe żeberka
"Sztuka mięsa": Prosty przepis na przepyszne wołowe żeberka
"Sztuka mięsa": podkręcona sałatka z buraków
"Sztuka mięsa": podkręcona sałatka z buraków
"Sztuka mięsa": konfitowana golonka z indyka
"Sztuka mięsa": konfitowana golonka z indyka
"Sztuka mięsa": kluski kukurydziane z grzybami
"Sztuka mięsa": kluski kukurydziane z grzybami
"Sztuka mięsa": ryba gotowana w sosie sojowym. S03E02
"Sztuka mięsa": ryba gotowana w sosie sojowym. S03E02
Sztuka mięsa: przepis na prostą sałatkę z patisonów konserwowych
Sztuka mięsa: przepis na prostą sałatkę z patisonów konserwowych
Sztuka mięsa: schab smażony bez tłuszczu w sosie jabłkowo-musztardowym z cytrynową fasolką szparagową. S03E01
Sztuka mięsa: schab smażony bez tłuszczu w sosie jabłkowo-musztardowym z cytrynową fasolką szparagową. S03E01
"Sztuka mięsa": dodatek do golonek - smażony chrupiący chleb musztardowy
"Sztuka mięsa": dodatek do golonek - smażony chrupiący chleb musztardowy

Przepisy z 3. sezonu programu "Sztuka mięsa"

OPISY ODCINKÓW:

1. odc. >

2. odc. >

3. odc. >

4. odc. >

5. odc. >

6. odc. >

7. odc. >

8. odc. >

podziel się:

Pozostałe wiadomości