"Patenciary": kotleciki caprese

Patenciary: kotlet caprese
Patenciary: kotlet caprese
W 4. odcinku nowego sezonu programu "Patenciary" córki Darii Ładochy: Laura oraz Mania pokazały swój przepis na swoje ulubione kotleciki caprese. Wykonanie ich jest dziecinnie proste!

SKŁADNIKI:

pierś z kurczaka małej wielkości - 4 szt.

bazylia - 1 duża doniczka

suszone pomidory z zalewy - 1 op. (lub świeże podłużne 3 szt.)

mozzarella - 2-3 kulki

sól i pieprz do smaku

pesto - 2 łyżki

sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Kurczaka natnij w poprzek w paski (tak, aby nie przeciąć mięsa do końca). Dopraw solą i pieprzem. Pesto wymieszaj z odrobiną oliwy z pomidorów i taką marynatą nasmaruj wcześniej przygotowanego kurczaka. Pomidory przekrój na połowę, a mozzarelle pokrój w plastry. W nacięcia w kurczaku wkładaj plaster sera, pomidora oraz duży listek bazylii. Tak przygotowanego kurczaka wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok. 25-30 min.

podziel się:

Pozostałe wiadomości