SKŁADNIKI:
pierś z kurczaka - 500g
makaron spaghetti najdłuższy możliwy - 1⁄2 opakowania
czosnek granulowany - 1⁄2 łyżeczki
papryka słodka - 1 łyżeczka
przyprawa curry - 1⁄2 łyżeczki
sól i pieprz
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Kurczaka pokrój na kawałki. W miseczce wymieszaj wszystkie przyprawy, a następnie dopraw nimi kurczaka dodając sól i pieprz. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku, następnie ostudź. Kawałki kurczaka owiń szczelnie makaronem tak, aby makaron przykrył całe mięso. Tak przygotowanego kurczaka smaż na głębokim lub półgłębokim tłuszczu, na średniej mocy aż makaron się zarumieni i stanie się chrupiący. Ok. 3-5 min. z każdej strony.
Podawaj z dipem np. z pieczonych pomidorów lub sosem miętowo czosnkowym.
podziel się: