SKŁADNIKI:
3 jajka
1/2 szklanki mleka
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżka cukru/miodu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
3 łyżki rozpuszczonego masła
kawałek upieczonej dyni
ugotowany/upieczony burak
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki ciasta dokładnie zmiksuj (może będziemy robić x2 wszystko). Podziel ciasto na 2 części. Do jednej części dodaj upieczoną i pokrojoną w kostkę dynię, a do drugich ugotowanego i pokrojonego buraka. Obie wersje ciasta zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta. Ciasto smażymy na patelni wylewając je dekoracyjnie np. przy pomocy butelki w formie kwiatka, zaczynając od środka ciastem z dynią. Kiedy naleśnik będzie usmażony w połowie wciskamy w jego środek patyczek aby stworzyć z niego „lizak” na patyku. Naleśniki smażymy z obu stron.