SKŁADNIKI:
polędwica wołowa ok 500g
ciasto francuskie
naleśniki usmażone 6 szt.
pieczarki 300g
cebula 1 szt.
musztarda dijon 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
jajko do smarowania
oliwa do smażenia
sól i pieprz do smaku
ziołowa pasta: kolendra garść, natka pietruszki garść, czosnek 2 ząbki, papryczka chili, oliwa z oliwek 1⁄2 szkl., sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Polędwice wołową dopraw solą i pieprzem a następnie obsmaż na mocno rozgrzanej patelni z każdej strony. Cebulę posiekaj bardzo drobno. Pieczarki pokrój w plasterki lub zetrzyj na tarce. Na odrobinie oliwy przesmaż cebulkę aż zmięknie. Następnie dodaj pie- czarki i smaż ok 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając, aż stracą połowę objętości. Polędwicę posmaruj z każdej strony musztardą. Na dużym kawałku ciasta francuskiego ułóż naleśniki a na nich rozsmaruj pieczarki z cebulą. Na środku ułóż polędwicę z musztardą. Całość zawiń dokładnie w zwarty rulon. Z pozostałego ciasta wytnij dekoracyjnie kawałki ciasta którym udekoruj pieczeń. Całość posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz ok 25-30 minut w temperaturze 180*C.
Składniki pasty dokładnie posiekaj lub zmiksuj i wymieszaj z oliwą, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.