SKŁADNIKI:
schab środkowy - 4 kotlety
papryka czerwona i żółta - po 1⁄2
seler naciowy - 2 łodygi + mini łodyżki z listkami
suszone pomidory z zalewy - 4 szt.
cebula - 1 szt.
ajwar - 2 łyżki
feta - 50g
szynka szwarcwaldzka - 8 plastrów
zioła prowansalskie szczypta
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę pokrój w piórka. Kiedy zmięknie dodaj suszone pomidory pokrojone w paseczki. Kotlety schabowe ubij tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem a następnie posmaruj ajwarem. Paprykę i seler naciowy pokrój w paseczki. Na każdym kotlecie ułóż porcję smażonych i surowych warzyw. Całość posyp fetą oraz odrobiną ziół prowansalskich, a następnie zwiń w zwartą roladkę. Każdą roladkę owiń szynką parmeńską, a w jej jeden koniec wbij łodygę selera naciowego z natką – tworząc ogon (może por albo coś innego co zrobi nam ogonek). Roladki ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok. 30 min.