"Patenciary": śniadaniowe muffiny z granoli

Patenciary: muffinki z granoli
Patenciary: muffinki z granoli
Granola na śniadanie już zaczyna wam się nudzić? Spróbujcie zjeść ją w formie muffina! W 6. odcinku 4. sezonu programu "Patenciary" Daria Ładocha zaprezentowała nam swój przepis na takie nieoczywiste śniadanie.

SKŁADNIKI:

granola 500g lub zmiksowana granola

mąką pszenna 2 łyżki

borówki 2 szkl.

jajko 2szt

proszek do pieczenia 1 łyżeczka

migdały płatki ½ szkl.

soda oczyszczona 1 łyżeczka

masło 100g

mleko ½ szkl.

szczypta soli

PRZYGOTOWANIE:

Granole zmiel w maszynce do mięsa lub malakserze lub młynku do kawy. Wsyp do dużej miski. Dodaj mleko, jajka, proszek do pieczenia, sodę oraz sól i dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj płatki migdałów oraz borówki i delikatnie wymieszaj.

Ciasto przełóż do blaszki na muffinki wyłożonej papilotkami. Papilotki wypełnij w ¾ objętości gdyż masa urośnie. Babeczki pieczemy ok 25-30 minut w temp 180*C

podziel się:

Pozostałe wiadomości