SKŁADNIKI:
1 czerwona cebula
kolendra świeża pęczek
kukurydza kolba
seler naciowy 2 łodygi
fasola czerwona z puszki 1-2x
papryka żółta, zielona i czerwona po 1 szt.
papryka chili świeża 1-2 szt
pomidorki koktajlowe kolorowe 2 garści
kiełbasa chorizo
sól i pieprz
oliwa do smażenia i marynaty
limonki - 3 szt.
mieszanka przypraw Darii Ładochy: kumin mielony 1,5 łyżeczki, papryka słodka 1 łyżeczka, czosnek granulowany 1, łyżka kolendra mielona 1 łyżeczka
PRZYGOTOWANIE:
W misce wymieszaj wszystkie sypkie przyprawy. Kiełbasę chorizo pokrój w plasterki. Pa-pryki pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka. Seler pokrój w paski a kukurydzę w plastry. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Połowę kolendry posiekaj. Na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem, wysyp wszystkie warzywa. Na wierzchu rozłóż kawałki chorizo oraz pomidory. Całość posyp posiekaną papryczką chili, kolendrą oraz fasolą z puszki. Limonki przekrój na 4 części i również ułóż na składnikach. Możesz również dodać garść kukurydzianych nachos. Całość dopraw mieszanką przypraw, solą i pieprzem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180*C. Piecz całość ok 30-45 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną i świeża kolendrą.