SKŁADNIKI:
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki zielonej
1/2 papryki czerwonej
1 czerwona cebula
1 cytryna
sól, pieprz
salsa: pomarańcza, grejpfrut, limonka, garść kolendry, papryczka chilli, oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE:
Łososia pokrój w grubą kostkę i zamarynuj w soku z cytryny i soli i pieprzu. Paprykę po- krój w dużą kostkę (taką jak łososia). Cebulę pokrój w ćwiartki i podziel na pojedyncze części. Limonkę pokrój na plastry.
Patyczki do szaszłyków nabijaj naprzemiennie kolorową papryką, łososiem, szpinakiem, limonką oraz cebulą. Całość posmaruj oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem.
Szaszłyki piecz ok 20-30 min w temp 190*C.
Owoce cytrusowe filetujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy posiekaną papryczką chili oraz kolendrą. Doprawiamy solą, pieprzem i oliwą z oliwek.