W trzecim odcinku nowego sezonu "Bez planu" Hanna Lis odwiedziła Kretę, najchętniej odwiedzaną przez Polaków grecką wyspę. Tam udała się do jednej z wegetariańskich restauracji, To Stachi. Stelios, właściciel knajpy, prowadzi ją wraz z rodziną i codziennie udowadnia, że kuchnia wegetariańska może być pełna smaków, zapachów i kolorów. Stelios podzielił się z Hanią przepisem na wyjątkowy hummus!
Składniki na hummus prosto z Krety:- kilka ząbków czosnku,- pół szklanki oliwy z oliwek,- pół szklanki soku z cytryny,- trzy chochle ugotowanej ciecierzycy,- garść świeżej pietruszki,- garść świeżej kolendry,- garść rodzynek,- awokado,- miarka pasty tahini.
Składniki zblendować na gładką masę i podawać z pieczywem lub warzywami.
Smacznego!
Cały trzeci odcinek "Bez planu" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:
czwartek, 25 maja, 15:10
sobotę, 27 maja, 18:15
niedzielę, 28 maja, 7:25 i 23:15