Składniki na jedną porcję:- 1 żółtko- odrobinę białka- 1 czubata łyżka mieszanki serów - 70% pecorino i 30% parmezanu- świeżo mielony pieprz- policzek wieprzowy drobno pokrojony- świeżo starty ser pecorino
Gotujemy makaron al dente. Na patelni podsmażamy policzek wieprzowy. Mięso dodajemy do makaronu. Do miski wbijamy żółtko z odrobiną białka, dodajemy mieszankę serów, oraz pieprz i wytopiony tłuszcz z policzków. Mieszamy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Sos dodajemy do makaronu, na koniec posypujemy świeżo startym pecorino i odrobiną pieprzu.Smacznego!
Cały czwarty odcinek "Bez planu" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:
czwartek, 1 czerwca, 15:10
sobotę, 3 czerwca, 18:15
niedzielę, 4 czerwca, 7:25 i 23:15
podziel się: