Jak to możliwe, że dziś luksusem jest świeże jedzenie, produkty bez konserwantów,czy kosmetyki bez parabenów? Jak to możliwe, że to co kiedyś ludzkość miała za darmo czyli - żywność ekologiczną, nieograniczony dostęp do czystej wody, powietrza, kontakt z naturą - dzisiaj jest wartością unikalną i kosztuje majątek? Dlatego koncept hotelu Six Senses w Stambule oferuje ludziom luksusowy powrót do natury - ekologiczne warzywa wyhodowane we własnym ogrodzie, ryby z połowu w Morzu Czarnym, produkty od sprawdzonych, lokalnych dostawców i kosmetyki bez grama szkodliwych dla zdrowia składników.
W hotelu Six Senses nic się nie marnuje - naczelną zasadą, której hołdują jego pracownicy jest zasada „zero waste" - czyli nic nie wyrzucamy, wszystko przetwarzamy. Zgodnie z cyklem natury. To wszystko z szacunku dla planety i z chęci ochrony środowiska. A za luksusowy serwis w hotelu trzeba słono zapłacić...
PREMIERA 6. odcinka "Ambasad luksusu" w niedzielę 1 listopada o godz. 17:00.
Powtórki odcinka:
poniedziałek, 2 listopada, 13:40 i 22:55
środa, 4 listopada, 16:55
piątek, 6 listopada, 23:26