ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >
Daktyle, żurawina, rodzynki – czyli jednym słowem bakalie, w towarzystwie aromatycznego miodu, w tym odcinku "Pyszne 25" będą rządzić w kuchni Ani Starmach.
Na osłodę jesiennej chandry Ania zaproponowała jabłka zapiekane pod kruszonką i kisiel z czerwonych owoców. Daktyle dodane do jabłek sprawią, że te będą cudownie słodkie, a miód gryczany i kruszonka z kruchych ciasteczek powodują, że danie to zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia.
Drugą propozycją Ani są przepyszne słodko-gorzko-ostre szaszłyki z indyka z cykorią w miodzie. Cykoria – warzywo niedoceniane w polskiej kuchni zyskuje nowy smak dzięki miodowej marynacie, a indycze mięso sprawia, że jest to doskonałe danie dla wszystkich dbających o linie.
Na koniec Ania postanowiła udowodnić, że wbrew pozorom kuchnia francuska nie jest skomplikowana i trudna. Jej tarta z serem camembert z miodem i suszoną żurawiną oraz suszone śliwki faszerowane migdałami i obtoczone w boczku to danie, które nie tylko urzeka smakiem, ale też na tyle proste, że poradzą sobie z nim nawet początkujący kucharze. Zapraszamy!
PREMIERA 12. odcinka "Pyszne 25" w sobotę 23 listopada o godz. 11:05.
Powtórki odcinka:
wtorek, 26 listopada, 13:55
środa, 27 listopada, 14:25
czwartek, 28 listopada, 11:05
piątek, 29 listopada, 12:25
ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >