Bakalie i miód w "Pyszne 25"

Anna Starmach | Pyszne 25
Anna Starmach | Pyszne 25

ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >

Daktyle, żurawina, rodzynki – czyli jednym słowem bakalie, w towarzystwie aromatycznego miodu, w tym odcinku "Pyszne 25" będą rządzić w kuchni Ani Starmach.

Na osłodę jesiennej chandry Ania zaproponowała jabłka zapiekane pod kruszonką i kisiel z czerwonych owoców. Daktyle dodane do jabłek sprawią, że te będą cudownie słodkie, a miód gryczany i kruszonka z kruchych ciasteczek powodują, że danie to zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia.

Drugą propozycją Ani są przepyszne słodko-gorzko-ostre szaszłyki z indyka z cykorią w miodzie. Cykoria – warzywo niedoceniane w polskiej kuchni zyskuje nowy smak dzięki miodowej marynacie, a indycze mięso sprawia, że jest to doskonałe danie dla wszystkich dbających o linie.

Na koniec Ania postanowiła udowodnić, że wbrew pozorom kuchnia francuska nie jest skomplikowana i trudna. Jej tarta z serem camembert z miodem i suszoną żurawiną oraz suszone śliwki faszerowane migdałami i obtoczone w boczku to danie, które nie tylko urzeka smakiem, ale też na tyle proste, że poradzą sobie z nim nawet początkujący kucharze. Zapraszamy!

PREMIERA 12. odcinka "Pyszne 25" w sobotę 23 listopada o godz. 11:05.

Powtórki odcinka:

wtorek, 26 listopada, 13:55

środa, 27 listopada, 14:25

czwartek, 28 listopada, 11:05

piątek, 29 listopada, 12:25

ZOBACZ PRZEPISY Z TEGO ODCINKA >

podziel się:

Pozostałe wiadomości