W trzecim odcinku „Pysznej Wielkanocy” zaszalejemy z bakaliami, które nadają się nie tylko do ciast i deserów!
Anna Starmach zdradzi swój sprawdzony przepis na pasztet. Niektórzy wolą dodać ostre przyprawy, inni wybierają nutę słodyczy. Prowadząca przygotuje chrupiący z zewnątrz, aksamitny wewnątrz pasztet z suszonymi śliwkami.
Potem przyjdzie pora na pieczony schab. Śliwki, morele, czosnek, majeranek i odrobina miodu – to klucz do sukcesu. A przepyszny schab można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
A co z makowcem? Większości z nas wydaje się niesamowitym wyzwaniem, nawet dla wytrawnego szefa kuchni. Nic bardziej mylnego! Ania podzieli się z widzami przepisem, który krąży w jej rodzinie od pokoleń.
EMISJA 3. odcinka "Pysznej Wielkanocy" w sobotę 5 kwietnia o godz. 13:05.
Powtórki odcinka:
wtorek, 8 kwietnia, 16:15
środa, 9 kwietnia, 11:55
czwartek, 10 kwietnia, 17:05
piątek, 11 kwietnia, 10:30