Bohaterami kolejnego odcinka będą trzy bardzo niepozorne składniki: mąka, masło i jajka. Połączone ze sobą tworzą kruche ciasto, którego smak gwarantuje rozkosz dla podniebienia.
Kruche ciasto może być bazą wielu dań, zarówno słonych jak i słodkich. W tym odcinku Ania zdradzi Wam trzy smakowite przepisy z jego użyciem. Na początek dowiecie się jak przygotować wyśmienitą, „odwróconą” tartę z pomidorami i szalotkami. Jeśli zastanawiacie się, co to oznacza - nie martwcie się, Ania zaspokoi Waszą ciekawość i wytłumaczy jak zrobić taką nietypową tartę. Kolejny przepis zaproponowany przez naszą prowadzącą jest wyjątkowy, ponieważ łączy w sobie smak ciasta kruchego oraz ryby. Tym razem delikatny smak łososia połączymy z wyjątkowym smakiem czarnych oliwek i suszonych pomidorów. Taką rybę możemy podać w towarzystwie bardzo zdrowej, gorącej sałatki szpinakowej. Jednym słowem czeka nas poezja smaków! Na koniec coś dla amatorów słodkości. Przepis na kruche ciasteczka z dodatkiem czekolady i domowej skórki pomarańczowej. Jedno jest pewne. Będzie jak zwykle pysznie. Zapraszamy!
powtórka:sobota, 12 grudnia, 11.45Zobacz ZWIASTUN:
Pyszne 25 - odcinek 3 - ZWIASTUN