Prawie połowa Polaków polubiła kuchnię chińską. Ostatnia kontrola barów z chińszczyzną aż w 90% z nich wykryła różnego rodzaju nieprawidłowości (np. niewłaściwe przechowywanie produktów, oszukane mięso). Prowadząca sprawdzi, czy kuchnia chińska jest niezdrowa oraz zajmie się tzw. „chińską witaminką” czyli glutaminianem sodu. Czy to tylko niegroźna przyprawa, czy jednak trucizna? W programie pokażemy także jak ugotować ryż, żeby nie był tuczący i zachował jak najwięcej cennych właściwości.
W drugiej części odcinka wszystko o biustonoszach. Ponad 70% kobiet chodzi w źle dobranym staniku. Producentom nie opłaca się produkować biustonoszy we wszystkich rozmiarach, dlatego niektóre panie są zmuszone do kupowania nieprawidłowo dopasowanych egzemplarzy. Tu nie chodzi o wygląd! Noszenie niewłaściwego stanika może mieć poważne konsekwencje zdrowotne. Zdeformowane piersi, nieprawidłowa postawa, a nawet rak! Wbrew pozorom to ważny temat nie tylko dla kobiet, ale także dla mężczyzn, którzy dbają o swoje panie. Jak znaleźć właściwy rozmiar i odpowiednio założyć stanik?
Katarzyna Bosacka zdradzi widzom wszystkie tajemnice już 4 listopada. Obejrzyjcie koniecznie „Wiem, co jem i wiem, co kupuję”!
Emisja 10. odcinka w niedzielę 10 lutego o 10:45.
Powtórki odcinka:
niedziela, 10 lutego, 21:00
poniedziałek, 11 lutego, 21:40
wtorek, 12 lutego, 15:00
środa, 13 lutego, 22:00