Bosacka o garmażerce i pomadkach

7. odc. "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
7

Szybkie dania bez gotowania. Zrywamy folię, do mikrofali i obiad gotowy. Bez trudu i brudu. W dzisiejszym odcinku wyżerka z działu garmażerka!

Nie mamy czasu na własnoręczne lepienie pierogów, ani pichcenie bigosu, więc co czwarty zapracowany Polak regularnie kupuje gotowe dania obiadowe. Coraz rzadziej gotujemy w domu, a to – jak wskazują badania Instytutu Żywności i Żywienia – jest przyczyną galopującej otyłości u dzieci i dorosłych. Dlaczego? Bo w dziale garmażeryjnym kupujemy potrawy, które nie tylko tuczą, ale pełne są zbędnych chemicznych dodatków. Inspekcja handlowa na Pomorzu Zachodnim zakwestionowała co piąty wyrób garmażeryjny. Brakowało mięsa w mięsie, informacji o sposobie przechowywania, daty przydatności do spożycia. Jak nie wyciągnąć kopyt po zjedzeniu kopytek? Które klopsy nie okażą się totalnym klopsem? Słowem, jaki obiad kupić, odgrzać, zaserwować, żeby potem nie żałować? W odcinku prof. Zdrówko zwierzy się, jaka jest jej ulubiona potrawa, a Kasia zabierze nas na wycieczkę po zakładzie produkującym dania w słoikach, który nie stosuje żadnej chemii oraz poda przepis na wekowane gołąbki w sosie pomidorowym. Zapraszamy!

A w „Wiem, co kupuję" z uśmiechem na ustach pomożemy Wam kupić szminkę. Okazuje się, że kobiety w ciągu życia zjadają nawet do 3 kg szminki! A co zjadamy razem z nią? Która pomadka sprawi, że nasze usta będą wypielęgnowane i seksowne? Specjalnie dla Was zbadamy też testery szminek w drogerii. Co znajdzie na nich profesor mikrobiologii? Zobaczcie koniecznie!

PREMIERA siódmego odcinka "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" w niedzielę 12 kwietnia o godz. 11:15.

7. odc. "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
7. odc. "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
7. odc. "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
7. odc. "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
7. odc. "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"
+7
Zobacz galerię

7. odc. "Wiem, co jem i wiem, co kupuję"

Powtórki odcinka:

środa, 15 kwietnia, 21:55

czwartek, 16 kwietnia, 18:45

piątek, 17 kwietnia, 16:30

sobota, 18 kwietnia, 11:25

podziel się:

Pozostałe wiadomości