Kasza – ciągle jeszcze wielu z nas uważa ją za tani wypełniacz z PRL-owskich stołówek. Statystyczny Polak jada kaszę tylko raz w miesiącu, chociaż to jeden z najbardziej wartościowych posiłków. Bogata w białko, składniki mineralne i witaminy pomaga w odchudzaniu, łagodzi poranne mdłości podczas ciąży, oczyszcza, rozgrzewa i łagodzi katar! Katarzyna Bosacka przyjrzy się różnym rodzajom kaszy i powie, dlaczego warto je jeść. Podpowie też, jak sprawić, żeby kasza nie była taka zwyczajna i nie kojarzyła się wyłącznie z kaszanką. Jak producenci gotowych krupników kaszanią kaszę. Obejrzyjcie ósmy odcinek „Wiem, co jem”.
A w „Wiem, co kupuję” jak właściwie dbać o higienę miejsc intymnych. Aż 75 proc. kobiet przynajmniej raz w życiu dotyka infekcja okolic intymnych. Jak szkodzą kobietom perfumowane podpaski i pachnące mydła? Jak wybrać bezpieczny płyn? Z czego wykonane są tampony i podpaski i jak to się dzieje, że te cienkie jak papier są tak chłonne? Zapraszamy!
PREMIERA ósmego odcinka "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" w niedzielę 21 lipca o godz. 10:45.
Powtórki odcinka:
środa, 17 lipca, 22:00
piątek, 19 lipca, 17:10
niedziela, 21 lipca, 21:00