Niby takie same, a jednak inne. Podróbki spożywcze udają oryginał, kuszą ceną, ale są naszpikowane chemią, wypełniaczami i dziwnymi dodatkami. Jak oszukują nas producenci, żeby wcisnąć nam ser z dolewką oleju, wędlinę prawie bez mięsa, farbowany chleb lub jogurt owocowy bez owoców? W piątym odcinku „Wiem, co jem” Katarzyna Bosacka sprawdzi dla nas, ile jest masła w maśle, a soku w soku? Przekonamy się też, czy nasza prowadząca jest do podrobienia…
A w drugiej części programu „Wiem, co kupuję” podpowiemy, co zrobić z bublem. Kiedy możemy zwrócić towar, ile mamy czasu na reklamację i gdzie ją powinniśmy złożyć? A także czym się różni reklamacja od gwarancji? Mnóstwo ciekawych informacji i świetna rozrywka gwarantowane!
Emisja kolejnego odcinka "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" w niedzielę 12 stycznia o godz. 10:45.
Powtórki odcinka:
niedziela, 12 stycznia, 20:10
wtorek, 14 stycznia, 18:45
środa, 15 stycznia, 21:55
sobota, 18 stycznia, 10:30
Źródło zdjęcia głównego: Dzien Dobry TVN