To jedz, tego nie jedz. To jest zdrowe, a to ci szkodzi. A może jednak nie...? Żyjemy w czasach chaosu informacyjnego, przekonań i lęków powtarzanych z pokolenia na pokolenie oraz wątpliwych internetowych teorii i rad. Nieustannie jesteśmy zalewani nowymi sensacjami, które często okazują się szkodliwe. Producenci dają nam ogromny wybór produktów, które nie są tym, czym obiecują być. Jak w tym wszystkim nie zwariować? Co jest prawdą? Czy źródlana woda jest lepsza od kranówki? Czy rzeczywiście powinniśmy się bać żywności modyfikowanej genetycznie? Dlaczego sterylnie nie zawsze znaczy zdrowo i czy wszystkich zarazków należy się bać? Jakie promieniowanie jest dla nas naprawdę szkodliwe? I jak wifi wpływa na nasze zdrowie? Na te i wiele innych pytań odpowie – Karolina Głowacka – dziennikarka naukowa, wyróżniona w konkursie "Popularyzator Nauki 2016" organizowanym przez PAP i MNiSW, autorka audycji radiowych i współautorka książek ("Czy Wielki Wybuch był głośny?", "W czym grzyby są lepsze od ciebie?"). Jest członkinią Komitetu Etyki w Nauce Polskiej Akademii Nauk.
Dzięki swojej wiedzy i doświadczeniu razem z ekspertami nasza prowadząca obali internetowe mity i pozwoli nam poznać całą prawdę ukrytą pod ogromem marketingowych chwytów! Premiera: wiosna 2020.
Źródło zdjęcia głównego: TVN