Chrupiące udka kurczaka...

PYSZNE 25
PYSZNE 25

Drób jest w naszym kraju bardzo lubianym i docenianym mięsem. Lubią go zarówno starsi jak i młodsi. Dużą zaletą drobiu jest to, że jest łatwy w przygotowaniu i wyjątkowo smaczny.

Na początek poznacie przepis na rozpływające się w ustach kotlety drobiowe. Jest to ciekawa alternatywa dla miłośników kotletów schabowych. Dowiecie się również jak przygotować aksamitne puree selerowe i co zrobić, by warzywo było delikatne w smaku i nie straciło podczas gotowania swojego koloru.

Następnie Ania pokaże Wam jak przygotować chrupiące udka kurczaka marynowane w miodzie i musztardzie podawane z pieczoną papryką.

Na koniec prowadząca zaproponuje danie, które przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom kuchni hinduskiej. Poznacie przepis na słynnego kurczaka tikka masala. Jeśli jesteście ciekawi, jakie danie kryje się pod tą egzotycznie brzmiącą nazwą, zapraszamy do oglądania kolejnego odcinka programu „Pyszne 25”.Powtórki:sobota, 6 lutego, 13:50poniedziałek, 8 lutego, 7:40środa, 10 lutego, 9:10piątek, 12 lutego, 13:05

podziel się:

Pozostałe wiadomości