Wędliny same w sobie nie należą do zdrowych produktów żywnościowych. Jedzenie ich z umiarem nie będzie powodowało przykrych skutków ubocznych pod warunkiem, że będziemy kupować dobre jakościowo produkty, pochodzące z bezpiecznego źródła. Wędliny - często reklamowane jako swojskie i naturalne - są sprzedawane m.in. na bazarkach, w warunkach, które w niczym nie przypominają tych z prawdziwych sklepów mięsnych.
Brak tu lad chłodniczych, a sprzedawczynie nie używają rękawiczek krojąc i podając wędliny! Czym grozi ich kupowanie na bazarkach? O to Kasia Bosacka w pierwszym odcinku 2. sezonu "Co nas truje" zapytała doktora Macieja Kielara. Zobaczcie, co jej odpowiedział!
Cały pierwszy odcinek "Co nas truje" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:
wtorek, 4 września, 21:40
czwartek, 6 września, 17:10
sobota, 8 września, 8:45