"Co nas truje": Jak smażyć, by szkodzić sobie jak najmniej?

Co nas truje, odc
"Co nas truje": Jak smażyć, by szkodzić sobie jak najmniej?

W 3. odcinku "Co nas truje" Katarzyna Bosacka pod lupę wzięła smażenie: niezdrowy, ale za to nadal popularny w Polsce sposób przygotowania potraw.

Kochamy smażone kotlety i placki i nie chcemy z nich rezygnować. Co więc robić, by zminimalizować szkodliwe skutki smażenia? O tym opowiedziała Patrycja Paradowska, dietetyk kliniczny, która obserwując naszą ochotniczkę podczas smażenia, wypunktowała wszystkie jej błędy - smażenie na zimnym tłuszczu, dolewanie zimnego tłuszczu podczas smażenia, smażenie aż do spalenizny, na dymiącym się tłuszczu nieodsączanie jedzenia z tłuszczu.

Cały 3. odcinek "Co nas truje" zobaczysz w TVN Style jeszcze w:

czwartek, 4 kwietnia, 17:10

sobota, 6 kwietnia, 8:35

podziel się:

Pozostałe wiadomości