Kolejny odcinek programu „Pyszne 25“ Ania Starmach dedykuje wszystkim tym, którzy myślą o zrzuceniu kilku kilogramów oraz amatorom kuchni dietetycznej i lekkostrawnej.
Pierwsza zasada zdrowego żywienia brzmi „Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia”. W imię tej zasady Ania przedstawi przepis na pożywny omlet z szynką, pomidorkami i kiełkami. Do takiego omletu najlepiej pasują chrupiące grzanki z pieczywa razowego.
Po lekkim, kolorowym śniadaniu czas na niskokaloryczny, ale jednocześnie pełnowartościowy obiad. Kolejna z zasad dotyczących zdrowego odżywiania mówi, że najzdrowsze są warzywa sezonowe, dlatego Ania zdradzi Wam jak przygotować rozmarynowego kurczaka z pieczonymi warzywami korzeniowymi.
Na koniec propozycja dla amatorów ryb. Dowiecie się jak przyrządzić aromatycznego pstrąga. Nie będzie to jednak jeden z wielu klasycznych przepisów na pieczoną rybę. Propozycja Ani jest nieco inna. Prowadząca upiecze pstrąga w soli. Ciekawi efektu końcowego? Zapraszamy do oglądania programu.
Powtórki:
sobota, 30 stycznia, 13:50poniedziałek, 1 lutego, 7:45środa, 3 lutego, 9:15piątek, 5 lutego, 12:45Zobacz ZWIASTUN:
PYSZNE 25 IV 1-5