Daria Ładocha może pochwalić się ogromną wiedzą na temat jedzenia. I często to robi, bowiem za jeden z celów postawiła sobie uświadomienie Polaków, jak jeść pysznie oraz zdrowo. Stąd powstał jej program "Patenciary", którego nowy sezon będziecie mogli oglądać tej jesieni na naszej antenie (premiera w każdą niedzielę o 10:30) oraz częste wizyty w studio "Dzień Dobry TVN". Dziennikarze lubią korzystać z jej znajomości prostych przepisów oraz właściwości produktów.
W czwartek 3 września postarała się odpowiedzieć na pytanie, co jeść, aby zapewnić sobie jesienią odporność. Dla naszej prowadzącej jasne jest bowiem, że to co jemy, ma ogromny wpływ na zadbanie o bardzo istotna jesienią odporność. Jej zdaniem korzystny na nią wpływ będzie miała m.in. cukinia. To łagodne w smaku i lekkostrawne warzywo zawiera witaminy: C, K, PP i B1, a także beta karoten, potas, żelazo i magnez.
Powodów, by jeść cukinię więc nie brakuje. Z Darią Ładochą na pewno nie będzie też nudna w smaku. W studio „Dzień Dobry TVN” ta mistrzyni kuchni pokazała, jak z tego niepozornego warzywa stworzyć różnorodne dania: tagliatelle z cukinii z kurkami, kozim serem, szpinakiem i sojową śmietanką; mini pizze z cukinii oraz miętowy krem z cukinii z prażonymi orzechami laskowymi.
Testujcie szybko, bowiem tej jesieni Daria Ładocha ma dla Was mnóstwo nowych przepisów. Wraz z córkami: Laurą oraz Manią, będzie je prezentować każdej niedzieli od 13 września o godzinie 10:30 w nowym sezonie programu "Patenciary".