Dziś postawimy na świeże, aromatyczne smaki i szybkość wykonania. Kilka lat temu Gordon odwiedził Kambodżę, Tajlandię, Wietnam i Malezję. Poznał tamtejszych kucharzy i zakochał się w kuchni azjatyckiej. Jak sam mówi: podpatrzyłem to i owo i włączyłem do własnej kuchni. Dziś Gordon Ramsay pokaże nam, że nie trzeba jechać do Azji, by zjeść fenomenalne dania z tamtego rejonu. Nauczy przyrządzić fantastyczne, azjatyckie dania. Pikantną sałatkę z owoców i papryczki chilli zaproponujemy na śniadanie. Po południu można zaserwować zupę z małżami i makaronem. Na deser smakowite banany w cieście. Kuchnia tajska jest łatwa, jej dania można przyrządzać z dziećmi. Dziś Gordonowi pomoże syn, Jack. Wspólnie przygotują pikantne skrzydełka z kurczaka. Podadzą je z zieloną fasolą w sosie fistaszkowo - sojowym.
PREMIERA trzeciego odcinka programu "Gordon Ramsay: We własnej kuchni" w sobotę 30 listopada o godz. 11:25.
Powtórki odcinka:
poniedziałek, 2 grudnia, 11:10
środa, 4 grudnia, 13:50
piątek, 6 grudnia, 8:55