Na początek Ania zaprezentuje autorską wersję spaghetti carbonara z dodatkiem cukinii, boczku i z masą śmietanową. Danie to należy do wyjątkowo prostych, ale również do wyjątkowo smacznych.
Bakłażan nie może żyć bez pomidora, a jeśli dodać do tego cukinię, to powstaje danie idealne. Sugerując się tą zasadą, Ania pokaże, jak przygotować smakowitą tartę z bakłażanem i cukinią z pomidorami i kozim serem.
Na zakończenie Ania przygotuje coś specjalnego - danie, które łączy w sobie francuską finezję i hiszpańską pikanterię, czyli ratatouille z chorizo. Jest to wyrafinowane w nazwie, ale proste w przygotowaniu danie, które Ania poda w z ryżem. Przy okazji gotowania ryżu Ania zdradzi patent największych szefów kuchni, co zrobić, gdy nie mamy pod ręką pokrywki do patelni lub garnka.
ZOBACZ PRZEPISY NA DANIA Z TEGO ODCINKA >
EMISJA drugiego odcinka nowego sezonu "Pyszne 25" w sobotę 7 grudnia o godz. 11:00.
Powtórki odcinka:
wtorek, 10 grudnia, 13:55
środa, 11 grudnia, 14:15
czwartek, 12 grudnia, 11:10
piątek, 13 grudnia, 12:40