"Eksperci domowego budżetu" uczą gotować chorego na celiakię

Eksperci domowego budżetu
Eksperci domowego budżetu
Źródło: © vicki couchman

Posiłki w domu Hylandów to pole minowe. Jedynymi, którzy nie boją się na nie zapuścić są Gregg i Chriss, eksperci domowego budżetu. 6 lat temu Derick zachorował na bardzo ciężką postać celiakii. Wielu składników nie może w ogóle jeść, nawet minimalna ilość glutenu powoduje u niego silną reakcję alergiczną i wyłącza z życia na wiele dni. Derick jest wymęczony monotonną dietą składającą się z kilku produktów bezglutenowych i sałaty. „Surowa cebula to obecnie najsmaczniejsza rzecz, jaką jadam„ – oświadcza Derick dodając, że tak naprawdę je żeby przeżyć, bo nic mu nie smakuje. Pani domu, Claire boi się gotować dla męża, woli kupować bezpieczne, gotowe dania. Są bardzo drogie, pełne chemii, ich wybór jest niewielki. Emocje Hylandów związane z chorobą i jedzeniem, oraz zakupami spożywczymi i gotowaniem są – podobnie jak rachunki – nie do opanowania. 9-letni Connor i 6-letnia Amy marzą o tym by tata mógł jeść smacznie i razem z nimi. Chcieliby zorganizować wspólny piknik, na którym wszyscy zjedzą to samo bez obaw o zdrowie Dericka. Czy ciężka misja Gregga i Chrisa się powiedzie?PREMIERA piątego odcinka programu "Eksperci domowego budżetu" we wtorek 16 maja o 15:10.Powtórki odcinka:

sobota, 20 maja, 6:15

podziel się:

Pozostałe wiadomości