Co takiego mają w sobie fast foody, że aż tak je kochamy? Pizza, hamburger, frytki i hot dogi prosto ze sklepowej lodówki coraz częściej lądują na stołach zapracowanych Polaków. Bo szybko, łatwo, treściwie, a nawet czasami smacznie. W dzisiejszym odcinku "Wiem co jem" Kasia rozprawi się ze sklepowymi wersjami fast foodu. Sprawdzi ile i jakiego sera użyto do pizzy i weźmie pod lupę wszystkie zdrowe i niezdrowe dodatki. A w wyborze idealnej pizzy sklepowej pomogą jej finaliści programu "MasterChef". Kasia spróbuje też znaleźć dobre mięso do hamburgera i dowie się, dlaczego wszystkie hamburgerowe gotowce więcej mają wspólnego z kurą niż z wołem. Odkryje prawdę o bułkach hamburgerowych i hot-dogowych. I pokaże, jak przygotować sobie zdrowy fast food w domu.
A w "Wiem co kupuję" zobaczymy, jak nie stracić energii kupując baterie. Są w domu każdego Polaka, w pilotach, zabawkach, budzikach. Ale czy wiemy, jakie wybrać i do czego będą pasowały? Specjalnie dla Was sprawdzimy, czy reklamy nas nie oszukują i czy drogie, markowe baterie faktycznie będą działać 7x dłużej niż te zwykłe. Dowiemy się, czym różnią się te jednorazowe od akumulatorków i ile warto wydać na ładowarkę. Przetestujemy też baterie do aparatów fotograficznych, aby mieć pewność że nie padną w najmniej oczekiwanym momencie. Musicie to zobaczyć!
EMISJA ósmego odcinka "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" w niedzielę 19 lipca o godz. 21:00.
Powtórki odcinka:
poniedziałek, 20 lipca, 14:40
środa, 22 lipca, 21:55
czwartek, 23 lipca, 18:45
sobota, 25 lipca, 11:55